Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ερντογάν: Καμία αναφορά για τα Eλληνοτουρκικά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Παρασκήνιο

Καμία αναφορά για τα Ελληνοτουρκικά δεν έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα ζητήματα που έθετε ο ίδιος και κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι σχετικά με τα ελληνοτουρκικά το τελευταίο διάστημα.

Στον ελάχιστο χρόνο που έλαβε το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και δεν έκανε καμία αναφορά στη λεγόμενη αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και τα «δικαιώματα» της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι τώρα όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στη ρωσική εισβολή εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει σε λίγη ώρα, ο οποίος προσερχόμενος στo Recinto Ferial Ifema εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ που θα υιοθετηθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής.

Σχετικά με τις εξελίξεις ως προς την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

Σύντομη συνάντηση Δένδια - Ερντογάν σε «πηγαδάκι» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπως το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Παρόντες στο τετ α τετ ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπρίλιους Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου και της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Φόρτωση άρθρων...