Την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην επιχείρηση «Left Media S.A.».

Αν αναρωτιέστε γιατί αυτό αφορά μία αποκαλυπτική παρασκηνιακή στήλη, είναι διότι η εν λόγω εταιρεία ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι η ιδιοκτήτρια της «Αυγής», του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», της ιστοσελίδας left.gr και όλων των άλλων Μέσων που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι απλή, διότι το ταμείον είναι μείον, οι σχεδόν 20 προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια έχουν επιβαρύνει έτι περαιτέρω το κόστος λειτουργίας και η συζήτηση για την αναστολή έκδοσης (τουλάχιστον) της καθημερινής «Αυγής» έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο.

Όπως και να έχει, η Κουμουνδούρου θα αναγκαστεί να βάλει λεφτά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όταν τα βάλει, λοιπόν, θα προειδοποιήσει άπαντες πως η συζήτηση για την αναδιοργάνωση των Μέσων ανοίγει ξανά. Και η συζήτηση αυτή τη φορά δε θα περιέχει μόνο «μαχαίρια» (στους μισθούς και τις δαπάνες) αλλά και «λουκέτα».

Και ο νοών, νοείτω...