Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Έρχεται με... φόρα, αλλά δεν ξέρει που πάει

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στα social media για τους πανηγυρισμούς κάποιων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Κάπου... διάβασαν ότι δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο ο έχων το χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά ο "αντάρτης" του κόμματος, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αντίπαλο τον... εκλεκτό του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά τους. Και οι τρεις υποψήφιοι προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, δηλαδή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, ενώ εκλέχθηκε ο "αντάρτης" και μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ΑΚΕΛ, δεν μπόρεσε καν να κατεβάσει υποψήφιο στις εκλογές και αρκέστηκε να υποστηρίξει τον κεντροδεξιό Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος πέρασε τελικά στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι τρεις κεντροδεξιοί υποψήφιοι ανήλθαν αθροιστικά σε 87%!

Ο κυπριακός λαός μετά την πικρή εμπειρία με το "κούρεμα" καταθέσεων ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών του τότε επικεφαλής του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια (απεβίωσε 20 μέρες πριν τις Ελληνικές Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου 2019), έβαλε μυαλό. Η Κύπρος ήταν η χώρα με το χαμηλότερο δημόσιο χρέος, όταν εισήλθε στην Ευρωζώνη, επί προεδρίας Τάσου Παπαδόπουλου και κατάντησε να υπογράψει μνημόνιο με τους διεθνείς δανειστές, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα επώδυνο "κούρεμα" καταθέσεων, με στόχο να χτυπηθούν οι Ρώσοι ολιγάρχες.

Είχε προηγηθεί σωρεία εγκλημάτων στο τραπεζικό σύστημα με υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων κυρίως προς Ρώσους ολιγάρχες και πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Γι αυτό και το τίμημα της προσφυγής στον δανεισμό ήταν βαρύ. Η εκλογή Αναστασιάδη το 2013, έβαλε και πάλι την κυπριακή οικονομία στις σωστές βάσεις και μέσα σε ελάχιστα χρόνια επανήλθε στις αγορές. Το πάθημα με το ΑΚΕΛ έγινε μάθημα στους Κυπρίους και επί των ημερών Αναστασιάδη, η Μαρτυρική Μεγαλόνησος επανήλθε στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Μέσα από την αναφορά μας στις εξελίξεις στην Κύπρο, ερχόμαστε στα καθ΄ ημάς και στεκόμαστε στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ιβανώφειο. Δεν θα σταθούμε στα κηρύγματα μίσους και... τρέλας κατά της κυβέρνησης, ούτε στις ανοησίες που εκστόμισε σε συνέχεια των αντίστοιχων, κατά την ομιλία του στην Πάτρα, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, ανήμερα του πένθους για την απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων του "Φάντομ" στην Ηλεία και της κηδείας του κυβερνήτη, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γρανίτη Δράμας. Θα σταθούμε στη χθεσινή προσφώνηση της... άψητης πολιτικά και μέχρι πρότινος τηλεοπτικής παρουσιάστριας, Παρθενόπης Τσαπανίδου, η οποία κάλεσε τον... άχαστο, να ανέβει στο βήμα με... φόρα, σαν να πρόκειται να αναλάβει... πρωθυπουργός!

Ο... Μπρόεδρος έκανε... πανηγυρική είσοδο στο σανίδι και προσπάθησε για ακόμη μία φορά να μας θυμίσει ότι αποτελεί ίσως τον μοναδικό αρχηγό κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τα λάθη του δεν παραγράφονται και δεν συγχωρούνται. Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι Κύπρος που βάζει στο περιθώριο κόμματα όπως το ΑΚΕΛ, ωστόσο, το αποτέλεσμα των Κυπριακών εκλογών είναι τέτοιο, που πρέπει να λειτουργήσει διδακτικά και παιδευτικά για το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα.

Οι επικείμενες εκλογές είναι μία καλή αρχή για να πάρουν... φόρα, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάνε εκεί που πρέπει, αφήνοντας τη χώρα να πορευτεί σ΄ έναν δρόμο σταθερότητας, αξιοπιστίας, δημοκρατίας, προόδου και ευημερίας. Όπως η Κύπρος έστειλε το μήνυμα και ουσιαστικά... εξαφάνισε το ΑΚΕΛ, το ίδιο ακριβώς, πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να μην βγάλουμε τα μάτια μας, ως... πάσχοντες από αυτοκτονικό ιδεασμό!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτή είναι η υποψήφια βουλευτής της ΝΙΚΗ που χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη - Ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα

«Αδιανόητη και απαράδεκτη πράξη» χαρακτηρίζει η Νίκη το χαστούκι από υποψήφια βουλευτή του κόμματος στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ανασ...

Ελ. Μελέτη: Δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου - Με λένε πόρνη και φασίστρια

Για χυδαία και απροκάλυπτη βία που δέχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο η Ελεονώρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, α...

Δημήτρης Τσιόδρας: Αντιγραφή από βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη η αναφορά Κασσελάκη για σταυρό στην κολυμπήθρα

Σε ανάρτηση για το «θαύμα» στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη προέβη ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ και διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Μέσω αυτής, ...

Φόρτωση άρθρων...