Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Έρχονται αποκαλύψεις για πιο βαριά «ονόματα» από την Καϊλή, ο Τσίπρας μεθοδεύει την αρπαγή του αντιδεξιού κομματιού του ΠΑΣΟΚ και οι νέες εκλογικές σειρήνες 

Παρασκήνιο

Η υπόθεση διαφθοράς στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία μέχρι σήμερα «πρωταγωνιστεί» η Εύα Καϊλή, φαίνεται τελικά πως είναι πολυδαίδαλη.
Ήδη σε πολιτικά και δημοσιογραφικά κυκλοφορούν σειρά ονομάτων, μεταξύ αυτών και ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ παραγόντων της Ε.Ε.,  που εμφανίζονται να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο λόμπινγκ (έναντι υψηλής αμοιβής πάντα) υπέρ του Κατάρ.
Και εάν αυτή η ονοματολογία επιβεβαιωθεί, το πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ανεπανόρθωτο.

@ Στην εσωτερική πολιτική σκηνή τώρα, η «είδηση» δεν είναι η (εκτός τόπου, χρόνου και κοινής λογικής) επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ, αλλά ο ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο Τσίπρας στον Άνδρουλάκη χθες το πρωί στο Open. Και στα όσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ανακάλυψε» (κατόπιν εορτής σύμφωνα πάντα με τον Τσίπρα) για τις "σχέσεις"  Καϊλή και την Νέα Δημοκρατία.
Ο Τσίπρας, που ως γνωστόν αν χάσει για ακόμη μια φορά από τον Μητσοτάκη χάνεται, φαίνεται πως πιστεύει ακράδαντα ότι μέσω της υπόθεσης Καϊλή, μπορεί να ΑΡΠΑΞΕΙ το Αντιδεξιό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Στο χέρι του Ανδρουλάκη είναι να το αποτρέψει…

@ Μέσα πάντως σε αυτό το κλίμα του απόλυτου πολιτικού… μπάχαλου και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες, κάποιοι στο Μαξίμου ξαναβάζουν στο τραπέζι το σενάριο της κάλπης στην «καρδιά» του χειμώνα, με την λήξη των Χριστουγεννιάτικων αργιών δηλαδή.
Εάν μάλιστα τα γκάλοπ και οι κυλιόμενες μετρήσεις (που τρέχουν ακατάπαυστα) δώσουν «σήμα» ο Μητσοτάκης ενδέχεται να «πατήσει το κουμπί», νωρίτερα της Άνοιξης.      

@ Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μύστης των δημοσκοπήσεων ή της πολιτικής ανάλυσης για να γνωρίζει ότι ο Στράτος Φαναράς είναι από τους πλέον έγκυρους δημοσκόπους –και, μάλιστα, διαχρονικά. Όμως, όταν ο επικεφαλής της Metron Analysis έδωσε την περίφημη δημοσκόπηση με τις 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, πέρασε τον παθών του τον τάραχο από τα διάφορα ΣΥΡΙΖΑΪκά τρολ και η «εκστρατεία» εναντίον του προσέλαβε χαρακτηριστικά «δολοφονίας χαρακτήρα». Με αφορμή αυτό, λοιπόν, η στήλη πληροφορείται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, όσα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδιώξει να «ζυμωθούν» με δημοσκόπους, τρώνε... άκυρο και ακούνε επιχειρήματα του τύπου «μαζέψτε πρώτα τους δικούς σας και μετά πάρτε μας τηλέφωνο». Όλα εδώ πληρώνονται...

@ Ο τουρισμός στην Ελλάδα κάνει …θαύματα. Εκτός του ότι είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ενώνει ακόμη τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ! Ναι καλά διαβάσατε. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.
Ο υπουργός Τουρισμού Βασιλης Κικίλιας έπλεξε το εγκώμιο της Νοτοπούλου και άφησε τους πάντες άφωνους.
Μιλώντας στο περιθώριο τουριστικής έκθεσης απέδωσε τα εύσημα γιατί ασκεί «δημιουργική αντιπολίτευση» με «εύστοχη κριτική» και σημείωσε πως διατηρεί με την Κατερίνα Νοτοπούλου «δημιουργική συνεργασία». 
Λέγεται λοιπόν ότι στο Μαξίμου διάβασαν τις δηλώσεις τους και δεν τις πίστεψαν. 
Τι έγινε μόλις επαληθεύθηκαν δε μάθαμε…

@ Πέρα από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, στη Χαριλάου Τρικούπη έχει ξεκινήσει η συζήτηση και για τους υποψηφίους που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Μόλις μάλιστα συγκροτηθεί ο Τομέας Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσει ζυμώσεις με τους ενδιαφερόμενους, αλλά και με την ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να καθορίσουν τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.
Πάντως μια υποψηφιότητα που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υπό την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega έχει ήδη ξεκινήσει να οργώνει την περιφερειακή ενότητα, πραγματοποιώντας συναντήσεις και επαφές με φορείς και απλούς πολίτες. 

@ Στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει η κατάργηση της συνεισπραττόμενης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ανεργίας ύψους 10 ευρώ  για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ως αντιστάθμισμα στις αυξήσεις που θα δουν στο ποσό των ασφαλιστικών εισφορών τους εξαιτίας του πληθωρισμού. 
Θα προχωρήσει το μέτρο;
Η συζήτηση που γίνεται αφορά  800.000 ελεύθερους επαγγελματίες  για τους οποίους εξετάζεται να καταργηθεί η συνεισφορά  υπέρ του Κλάδου Ανεργίας (ΔΥΠΑ, πρ. ΟΑΕΔ), σταθερού ύψους 10 ευρώ για όλους.
Το σχέδιο, φαίνεται πως δεν έχει κλειδώσει ακόμη ενώ όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο είναι μεν καλό, αλλά όπως φαίνεται μετά και από συζητήσεις με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχει ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος αυτή τη στιγμή.  

@ Στα... κάγκελα βρίσκονται ιδιοκτήτες και επαγγελματίες, καθώς η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη συνέχιση εφαρμογής του πλαφόν 3% στις εμπορικές μισθώσεις και το 2023. Οι φορείς του εμπορικού κόσμου μιλάνε για ένα μέτρο το οποίο μπορεί να προσφέρει έστω και μια μικρή ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, αντιδρά σφοδρότατα και μέσω επιστολής που έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζει την απόφαση ως «μονομερή και κοινωνικά άδικη». Η ΠΟΜΙΔΑ διαμαρτύρεται γιατί το μέτρο ανακοινώθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών, ενώ η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα αντίβαρο, έτσι ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που θα υπάρξουν. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να εκλογικεύσει τη φορολογία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να υπάρξει μείωση των ενοικίων για τους επαγγελματίες και να μην πληρώνουν τα... σπασμένα οι κάτοχοι εμπορικών ακινήτων.

@ H MYTILINEOS εισέρχεται στην παγκόσμια ελίτ εταιρειών με υψηλές επιδόσεις σε θέματα βιωσιμότητας. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία θα συμμετέχει για πρώτη φορά στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices), που χαρακτηρίζονται διεθνώς ως το σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των εταιρειών σε θέματα βιωσιμότητας, ως Εταιρεία μέλος του δείκτη  DJSI Emerging Markets (με ημέρα εισαγωγής την 19η Δεκεμβρίου 2022).
Η ένταξη της MYTILINEOS στο δείκτη, σε συνέχεια και της εισαγωγής στον MSCI GREECE, νωρίτερα φέτος, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την αναγνωσιμότητα της MYTILINEOS ανάμεσα σε ένα πλήθος επενδυτικών κεφαλαίων που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις επιδόσεις ESG.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...