Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Έρχονται νέα σημαντικά μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, τα ONOMATA των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ Ρώσων διπλωματών που απέλασε η Αθήνα και ποιος θα ελέγξει μετοχικά το OPEN

Μεγάλη ανάσα Δημοκρατίας αποτέλεσε για την Ευρώπη η χθεσινή καθαρή νίκη Μακρόν στον πρώτο γύρο των Γαλλικών  Προεδρικών εκλογών. Βεβαίως το "ντέρμπι" έχει και δεύτερο ημίχρονο, σε δύο Κυριακές, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν τεράστιες ανατροπές για να ηττηθεί ο Μακρόν.
Την ίδια στιγμή η ήττα της Λεπέν, σκόρπισε βαθιά μελαγχολία στους εγχώριους Ακροδεξιούς πουτινόφιλους αλλά και στους Αριστερούς ισαποστάκηδες κρυφο-πουτινόδουλους. 
Αφού και τα δύο άκρα του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, επένδυαν σε επικράτηση της Λεπέν και κυρίως στο ΧΑΟΣ που θα προκαλούσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια τέτοια εξέλιξη...    

@ Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ νέων μέτρων στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών βρίσκεται η Κυβέρνηση, με κάποια εξ αυτών να έχουν ήδη «κλειδώσει».
Η μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση τους, πιθανώς έχει να κάνει και με την αναμονή, σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο ανακοινώσεων για την Ενέργεια, αν και το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει είτε λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρώπη είτε όχι.   
Μεταξύ άλλων λοιπόν, το νέο πακέτο μέτρων στήριξης περιλαμβάνει, την επιδότηση του συνόλου των λογαριασμών ρεύματος, για νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό ενεργειακό κόστος.
Εξετάζεται επίσης η επιδότηση ενοικίων για νέα ζευγάρια, ενώ θα υπάρξουν και ενισχύσεις σε μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

@ Παράλληλα υπάρχει εύλογη ανησυχία στον κύκλο των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού πως η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πολιτική αποσταθεροποίηση.
Η φτώχεια ευνοεί τον εφιάλτη του λαϊκισμού, όταν μάλιστα οι κυβερνήσεις δεν δίνουν προσδοκία στον κόσμο.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ουγγαρία και Σερβία, όπου επικράτησαν οι λαϊκιστές που έχουν ταυτιστεί με τον Πούτιν. Ευτυχώς πάντως χθες κέρδισε ο Μακρόν.  
Στην κυβέρνηση βεβαίως εκτιμούν, ότι το καλοκαίρι οι απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι περιορισμένες εξαιτίας της αναμενόμενης ανόδου του τουρισμού.
Προσδοκούν επίσης ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο και ενδεχομένως σε κάποια βασικά είδη διατροφής.
Με δεδομένο όμως ότι οι προβλέψεις για τον επόμενο χειμώνα δεν είναι και οι πιο ευοίωνες , τίποτε δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί για το φθινόπωρο, από τον Ανασχηματισμό μέχρι τον Εκλογικό αιφνιδιασμό.  

@ Έρευνα περίπου 18 μηνών από την ΕΥΠ και με βάση νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, φέρεται να οδήγησε στην απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών που ανακοίνωσε το υπ. Εξωτερικών.
Αυτό σημειώνεται από άτομα που φέρεται να γνωρίζουν όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο με την παρακολούθηση των εν λόγω διπλωμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα για ύποπτη δραστηριότητα τους, υπάρχουν αναφορές μέχρι και για χρηματισμούς ιδιωτών με ρωσικό «μαύρο» χρήμα, υπήρξε με την συνδρομή κλιμακίων μυστικών υπηρεσιών από Μεγάλη Βρετανία κι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με επισημάνσεις ατόμων που γνωρίζουν το περιεχόμενο των ερευνών της ΕΥΠ, «κάποιοι εκ των απελαθέντων όχι μόνο προωθούσαν τις ρωσικές θέσεις σε διάφορα ζητήματα αλλά ενίσχυαν αντικυβερνητικές η αποσταθεροποιητικές απόψεις».
Η έρευνα της ΕΥΠ είναι προγενέστερη, αλλά σαφώς η κήρυξη των 12 Ρώσων διπλωματών ως ανεπιθύμητοι έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και των προσπαθειών που κάνει το Κρεμλίνο να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα διεθνώς.
Όπως τέλος αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, μεταξύ αυτών που απελάθηκαν βρίσκονται ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Ρώσοι διπλωμάτες όπως το No 2 της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Βασίλι Γκαβρίλοφ καθώς και ο γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Βλαντίμφ Μαϊστρένκο Σύμφωνα με τον κυριακάτικο τύπο ήταν γνωστό σε διπλωματικούς κύκλους ότι ο Γκαβρίλοφ αποτελούσε απευθείας επιλογή του Κρεμλίνου έχοντας αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια δίκτυα επικοινωνίας με επιτελείς του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου καθώς και με χειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όπου διοχετεύονται οι θέσεις της Μόσχας.
Μάλιστα ο Γκαβρίλοφ θεωρείται και ο συντάκτης  της γνωστής ΑΘΛΙΑΣ ανακοίνωσης της Ρωσικής πρεσβείας στο twitter που ξεσήκωσε σάλο.  Συνδεόμενοι δε με αυτόν είναι οι επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Ιγκόρ Μιτιάκοφ και του τμήματος Πολιτιστικής Συνεργασίας Φεντόρ  Καλαγιάντοφ.
Προφανώς για αυτό βγήκε και στα «κάγκελα» η Ζαχάροβα, ειδικά μετά τις απελάσεις από την Ελλάδα...

@ Υπάρχουν αρκετοί στην επιχειρηματική - μηντιακή πιάτσα που διατείνονται πως όποιο σχήμα και αν εξαγοράσει το ΟΡΕΝ του Ιβάν Σαββίδη, θα ελέγχεται από κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι οι εμφανείς μέτοχοι θα έχουν μειοψηφικό ποσοστό.
Γι΄ αυτό μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού.
Δεν αποκλείεται μάλιστα οι όποιες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του ΟΡΕΝ να συμπέσουν χρονικά με ανακατατάξεις στη μετοχική σύνθεση του «Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης», στον οποίο θα παραμείνει ο Σαββίδης, αλλά ένα μέρος των μετοχών θα περάσουν σε άλλη εταιρεία.
Για να δούμε εάν τελικά αυτά τα σενάρια επαληθευθούν.

@ Με την απόφαση του Ανδρουλάκη για «δημοψήφισμα»  στις 8 Μαίου για το όνομα της «πράσινης» παράταξης, την μέρα που διεξαχθούν οι εκλογή συνέδρων στο ΚΙΝΑΛ καθώς και  νέες νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις του κόμματος, επιτυγχάνεται ένας διττός στόχος. Αφενός θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα που προέρχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κομματικής βάσης, η οποία εδώ και χρόνια ζητάει  την επιστροφή του ακρωνυμίου και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το brand «ΠΑΣΟΚ», έχει πολλά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία και θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ακόμα δυνατό δημοσκοπικό ηλεκτροσόκ για το κόμμα, προφέροντας ταυτόχρονα ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα στη  Χαριλάου Τρικούπη, την ημέρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκλέγει τα μέλη της κεντρικής του επιτροπής από την κομματική βάση.
Αφετέρου με αυτό το «τρικ» θα κινητοποιηθεί για τις εσωκομματικές εκλογές το μεγαλύτερο κομμάτι των 270.000 πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. 

@ Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πολύ τυχερός. 
Για φανταστείτε τι θα είχε πάθει ο άνθρωπος αν ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αποδεχθεί την πρόταση του να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής και έλεγε οτι κακώς στείλαμε οπλισμό στην Ουκρανία, κάτι που έχει πει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως στη «γραμμή» του  Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως οι κακές γλώσσες που τυγχάνει να γνωρίζουν τον πρώην ναύαρχο από το Ναυτικό, λένε ότι αν είχε περάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θα είχε εκφράσει άλλο αφήγημα και ίσως είχε ταχθεί και υπέρ του βομβαρδισμού της Ρωσίας από Νατοϊκά αεροπλάνα, που λέει ο λόγος βέβαια.
Ο ναύαρχος βλέπει που φυσάει ο άνεμος και πάει…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν ευρωβουλευτές – Ο μισθός, τα επιδόματα και η... σύνταξη στα 63

Εκατοντάδες υποψήφιοι θα δώσουν στις 9 Ιουνίου «μάχη» για μία από τις συνολικά 21 θέσεις που θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά, η ενασχόληση με τα κοινά, η ανάγκη προσφο...

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Φόρτωση άρθρων...