Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ευρωεκλογές: Η «μάχη» της Βόρειας Ελλάδας και οι επιδιώξεις των μονομάχων

Παρασκήνιο

Μητσοτάκης, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης βρέθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, σε σχέση με τους στόχους που έχουν θέσει για τις Ευρωεκλογές.

Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία χωλαίνει στη Βόρεια Ελλάδα και προσπαθεί να συσπειρώσει τη βάση. Είναι δεδομένο ότι η παρουσία Μητσοτάκη ενισχύει τη ΝΔ και από κει και πέρα είναι θέμα διαχείρισης της κατάστασης σε σχέση με τα κόμματα που βρίσκονται πιο δεξιά της.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η ΝΔ ποντάρει σε ένα "μάζεμα" της φόρας που έχει πάρει η Ελληνική Λύση και θα ήθελε να "κόψουν" πόντους από τον Βελόπουλο, τόσο η Νίκη του Νατσιού, όσο και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Στόχος του Μαξίμου είναι να βρεθεί ο Βελόπουλος κάτω από το 10% και ει δυνατόν να τροφοδοτήσει με ψήφους τόσο τη Νίκη, όσο και τη Λατινοπούλου! Πάντως, το γεγονός ότι πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αυτό σίγουρα δεν είναι κακό νέο για την κυβέρνηση σε σχέση με τις προσδοκίες για τις επιδόσεις της στη Βόρεια Ελλάδα...

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του... τσίρκου του και θέλει να προβοκάρει την όλη κατάσταση, ευελπιστώντας σε μετακινήσεις Νεοδημοκρατών προς άλλα κόμματα. Στόχος του είναι να περιορίσει την απόσταση από την πρώτη ΝΔ κατά το δυνατόν περισσότερο. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικώς αδύναμος και ειδικώς στη Βόρεια Ελλάδα πολύ αδύναμος, τότε το μόνο που μπορεί να... σώσει τον Κασσελάκη είναι να πάνε όσο γίνεται περισσότεροι Νεοδημοκράτες σε αυτά τα μικρότερα κόμματα.

Πάντως, πολλοί κρατούν τις επιφυλάξεις τους σε σχέση με την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν ότι θα δώσει μάχη πόντο πόντο με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο Κασσελάκης πιστεύει ότι μπορεί να είναι και πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ! Αναμφίβολα, πρόκειται για κορυφαίο διασκεδαστή με πολύ πετυχημένα... ανέκδοτα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συσπειρώσει παλαιότερες δυνάμεις του. Δυνατή εμφανίζεται η Ελληνική Λύση, ενώ φαίνεται ότι έχει τον κόσμο της και η Νίκη. Το κόμμα "Φωνή Λογικής" της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη σε πανελλαδικό επίπεδο, απορροφώντας ψηφοφόρους που ενδεχομένως να ενίσχυαν ακόμη περισσότερο την Ελληνική Λύση. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που κάποιος πρώην ψηφοφόρος της δεν θέλει να την ψηφίσει, προφανώς και θα είναι ευχαριστημένη αν πάνε περισσότερη προς τη Νίκη και τη "Φωνή Λογικής".

Από την άλλη, τα καμώματα του Κασσελάκη, δεν μπορούν να συγκινήσουν τους αριστερούς της Βόρειας Ελλάδας, οπότε συμφέρον για τη Νέα Δημοκρατία είναι να πάνε περισσότεροι ψήφοι προς ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά. Σε κάθε περίπτωση στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδυναμωθεί η Νέα Δημοκρατία και στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η ΝΔ να χάνει προς τα δεξιά της, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει ούτε από τα δεξιά του, ούτε από τα αριστερά του. Ίδωμεν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

O Πολάκης ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Προσπάθησε να μπει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν του επέτρεψαν

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω περιφερόταν μέσα και έξω από τη Βουλή ο Παύλος Πολάκης μετά την απόφαση να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Χανίων προσπάθησε να...

ΣΥΡΙΖΑ: 87 στελέχη ζητούν τη διαγραφή του Πολάκη – Αναμένονται δραματικές εξελίξεις

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στο πειθαρχικό ζητούν στελέχη της ομάδας των «87» του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Παύλος Πολάκης τέθηκε ε...

Φόρτωση άρθρων...