Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ευρωεκλογές: Παγιδευμένα στις «μαγικές» λύσεις που προτείνουν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Παρασκήνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ σε μικρότερο βαθμό συνεχίζουν να επιμένουν στην πολιτική των αλόγιστων και ακοστολόγητων παροχών, ενώ την ίδια στιγμή, ο Μητσοτάκης τους απαντά με... μη παροχές!

Τα επιτελεία των κομμάτων που υπόσχονται χωρίς μέτρο στους πάντες εκτίθενται καθημερινά, καθώς ο μέσος σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται την ανευθυνότητα τους. Από την άλλη πλευρά, ο Μητσοτάκης, ο οποίος έχει το... μαχαίρι και το... πεπόνι, δεν διανοείται να ρισκάρει την ανατροπή των δημοσιονομικών ισορροπιών και υπόσχεται... υπομονή. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα δοθούν αυτά που πρέπει να δοθούν.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύοντας και λέγοντας ασύστολα ψεύδη, τάζει μέτρα δεκάδων δισεκατομμυρίων και κατηγορεί για ψέματα την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Το θράσος του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται ότι είναι απύθμενο, αλλά ταυτόχρονα, αποδεικνύει και την απελπισία του, για να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να φύγει... χαράματα!

Τα κόμματα της ανεύθυνης αντιπολίτευσης νομίζουν ότι οι πολίτες μπορούν να υποκύψουν στις υποσχέσεις τους, ακούγοντας μια σειρά μέτρων, τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Ο πρώτος που θα τα εφάρμοζε θα ήταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Άρα, για να μην ανακοινώνει παροχές σημαίνει ότι κάνει το κουμάντο του και βλέπει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. Αυτό του δίνει πόντους αξιοπιστίας και από την άλλη, προσθέτει πόντους... αναξιοπιστίας στους πολιτικούς αντιπάλους του. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εγκλωβιστεί στον αδιέξοδο δρόμο των ακοστολόγητων υποσχέσεων τους, με αποτέλεσμα να αναδεικνύουν ακόμη περισσότερη την ηγετική φυσιογνωμία του σοβαρού, μετρημένου και αξιόπιστου Μητσοτάκη.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος με αφορμή τα μέτρα, άνω των 45 δισ. ευρώ, που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, "μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και η Ελλάδα δεν μπορεί να ξαναζήσει αυτό που έζησε το 2015, όταν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οργή της κοινωνίας, ήρθαν στα πράγματα, έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα τα οποία δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε τελικά στα όρια της χρεοκοπίας".

Ο κόσμος μπορεί να πιέζεται από την ακρίβεια, αλλά αντιλαμβάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι δεν υπάρχουν "λεφτόδεντρα". Για να αυξηθούν οι μισθοί πρέπει να υπάρχει μια οικονομία που να παράγει, να προσελκύει επενδύσεις και να έχει χαμηλή ανεργία, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται καλύτερα. Αυτά τα αυτονόητα, που τα μαθαίνει κάποιος στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας της Γ΄ Λυκείου, δεν μπορούν να τα αντιληφθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως να τα γνωρίζουν, αλλά να θέλουν να λένε... παραμύθια στους πολίτες. Όμως, όσο συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τους πολίτες, τόσο περισσότερο αναξιόπιστοι θα γίνονται και τόσο περισσότερο θα αναδεικνύουν την ανωτερότητα και την υπευθυνότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περαστικά τους...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές: Υποκριτική η στάση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη - Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή

Υποκριτική χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη στελέχη της Κυβέρνησης, με βάση τα όσα είπε χθες (25/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχος του κόμματ...

Φόρτωση άρθρων...