Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές: Συναγερμός στην Ευρώπη για το φιλορωσικό λόμπι

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, καθώς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει το πάρτι των ρουφιάνων του Πούτιν, ενόψει Ευρωεκλογών.

Η βελγική εφημερίδα "Le Soir" αναφέρεται σε ένα εν εξελίξει "Russiagate" στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου δέκα εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Πολωνίας, Τσεχίας και Ουγγαρίας εντόπισαν δίκτυο που στόχευε στην παραπληροφόρηση και την άσκηση επιρροής, μέσω της φιλορωσικής ιστοσελίδας "Voice of Europe". Μάλιστα, επισημαίνεται ότι ορισμένοι ευρωβουλευτές της ομάδας των ακροδεξιών ID ("Ταυτότητα και Δημοκρατία"), φέρεται να τα έχουν... αρπάξει από φιλορωσική οργάνωση.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται από την Τσεχία, όπου ο Ουκρανός ολιγάρχης Βίκτορ Μεντβεντσούκ, κολλητός του Πούτιν, ήταν χρηματοδότης της "Voice of Europe". Ο Ουκρανός μαζί με 44 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ανταλλάχθηκε με 200 Ουκρανούς τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ συνεργάτης του ολιγάρχη ήταν ένας Τσέχος. Στα δύο αυτά πρόσωπα επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Τσεχία. Όπως επισημαίνει η βελγική εφημερίδα, χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από τη Μόσχα για την πληρωμή ορισμένων πολιτικών εκπροσώπων διάδοση ρωσικής προπαγάνδας, ενώ ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο της χώρας του ανέφερε ότι η Ρωσία προσέγγισε τους ευρωβουλευτές, πληρώνοντας τους για να προωθήσουν τη ρωσική προπαγάνδα. Μάλιστα, τόνισε με έμφαση ότι "δεν πρόκειται για αθώους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για βουλευτές που λαμβάνουν χρήματα".

Το Βέλγιο ήδη βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με πολλές μυστικές υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και μάλιστα "στα ανώτατα επίπεδα των δημοκρατικών μας θεσμών", όπως ανέφερε με νόημα ο Βέλγος πρωθυπουργός, δείχνοντας προς συγκεκριμένο στέλεχος που πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Vlaams Belang. Το θέμα έχει θορυβήσει το Στρασβούργο και μάλιστα οι σοσιαλδημοκράτες έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή επείγουσας συζήτησης, ενώ οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι κάποιοι "τα πιάνουν" από τη Ρωσία.

Οι προειδοποιήσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ για προετοιμασίες πολέμου της Ευρώπης, σε συνδυασμό με πολλές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για "Πουτινάκηδες" που πληρώνονται από τη Μόσχα. Αν ληφθεί υπόψιν πόσα κόμματα, πόσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πόσα "τσιράκια" του εγκληματία Πούτιν κυκλοφορούν εντός ευρωπαϊκού εδάφους, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για να γίνουν εις βάθος έρευνες για να δούμε "τι φίδια τρέφουμε στον κόρφο μας" και πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να προκαλέσουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Διόλου απίθανο έως τις Ευρωεκλογές να έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις στο θέμα αυτό...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στις ΗΠΑ - Ήρθε σε κέφι στη Μέκκα του Καπιταλισμού (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Φόρτωση άρθρων...