Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ευρωεκλογές: Το οικτρό θέαμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Κασσελάκη

Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα ήταν ένα σοκ για όλους, καθώς θύμιζε κάλεσμα σε μπάτσελορ πάρτι!

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων φέρνει στη μνήμη μας τις σκηνές με τους... περίεργους που στήνονταν κάποτε έξω από το REX στην Πανεπιστημίου για να δουν τους... παπατζήδες να παίζουν το "εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς"! Τόσο κόσμο μάζευε ο μακαρίτης ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, όταν πήγαινε στα πανηγύρια και χόρευε καλαματιανό υπό τους ήχους του κλαρίνου!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διαλυμένο κόμμα οργανωτικά και ο Κασσελάκης προσπαθεί με τον εγωισμό, τον ναρκισσισμό, το ψέμα, την τοξικότητα και την... βρωμοψυχιά να προσελκύσει απολιτίκ ψηφοφόρους ή όσους έχουν απομείνει ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ντρέπονται με το οικτρό θέαμα που βλέπουν. Όσο για τα... πανηγύρια των "τρολ" σε σχέση με την παρουσία του Τσίπρα, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ο απατεώνας, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία για να πάει να... γελάσει με την ψυχή του και να σκεφτεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες, πώς θα στείλει το δικό του μήνυμα στον Κασσελάκη, πίσω από το παραβάν. Εννοείται όχι μόνος του, αλλά σε... συνεργασία με άλλους συντρόφους!

Η φαεινή ιδέα του Κασσελάκη να δημοσιοποιήσει ένα τυπωμένο χαρτί από το... excel για την περιουσιακή του κατάσταση ήταν μια κίνηση μάλλον αυτοκτονική! Έτσι, εκεί που ετοιμαζόταν ο Κασσελάκης να τους... ξεσκίσει όλους, τώρα τον... ξεσκίζουν πολιτικοί αντίπαλοι και δημοσιογράφοι. Η κίνηση του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, από αυτά που υπολόγιζε ότι θα του έλυνε. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ο Κασσελάκης έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα και μέσα στην απελπισία του, υποπίπτει σε συνεχείς γκάφες. Μάλιστα, για να τις καλύψει γίνεται απροκάλυπτα χυδαίος, θρασύς, αλαζόνας και προκλητικός.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεχωρίσει ότι ο Μητσοτάκης και όσοι είναι χρόνια στη Βουλή, υποβάλλουν ετήσια δήλωση περιουσιακής κατάστασης στη σχετική πλατφόρμα www.pothen.gr. Η πλατφόρμα αυτή είναι κλειστή για τη δήλωση των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων που κατείχαν όσοι ήταν βουλευτές το 2022. Όμως, είναι ανοικτή η "μπάρα" για την υποβολή αρχικής δήλωσης, που αφορά όσους απέκτησαν την ιδιότητα του υπόχρεου μέχρι και πριν από 90 ημέρες. Τόσο ο Κασσελάκης όσο και οι σύντροφοι του που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, γελοιοποιούνται καθημερινά και βυθίζονται στον βούρκο της ανυποληψίας.

Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική και στέλνει πολλά μηνύματα ενόψει κάλπης. Εν ολίγοις, δημιουργεί κλίμα, που προφανώς δεν είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρυσι τον Ιούνιο ο Τσίπρας με δεκαπλάσιο κόσμο στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση έλαβε στην κάλπη ποσοστό 17,83% με συμμετοχή 53,74%, έχοντας όμως μαζί του τα... συντρόφια της σημερινής Νέας Αριστεράς. Κάνοντας μια αυθαίρετη... αλχημεία, αν η συμμετοχή στις εκλογές πέσει στο 38%-40%, τότε αναλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα απέναντι του τη Νέα Αριστερά, πρέπει να περιμένει ποσοστά 11%-12%! Ωστόσο, η αποχή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Λαμβάνοντας υπόψιν το φιάσκο της περιουσιακής κατάστασης του... υπερχρεωμένου πλούσιου Κασσελάκη, το ΠΑΣΟΚ έχει μια χρυσή ευκαιρία μέσα στις επόμενες 48 ώρες για να οργανωθεί και να είναι αυτό που θα πάρει κεφάλι στην κάλπη, έστω και με... μία ψήφο διαφορά!    

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρασκήνιο είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνουν λίγο... αέρα παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ για να είναι καλυμμένες και αν έρθει ένα... στραπάτσο, να αφήσουν τον Κασσελάκη και τους υπόλοιπους συντρόφους να τρέχουν και να μη φτάνουν! Πάντως, δυσκολευόμαστε να βρούμε ένα κόμμα, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες γέμισε με τόση ντροπή τους ψηφοφόρους του, Το... προηγούμενο ήταν και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αρχηγό τον Τσίπρα!

Μια... αυτανάφλεξη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να λυτρώσει το πολιτικό σύστημα και τη χώρα, μέσω και της απομάκρυνσης του σημερινού γελοίου αρχηγού του! Όχι γιατί μπορεί να απειλήσει τον Μητσοτάκη, αλλά όσο υπάρχει στο προσκήνιο ο Κασσελάκης, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για την περαιτέρω "τσογλανοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας, από έναν πολιτικό απατεώνα με πρωτόγνωρα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί να παρασύρουν... αθώους πολίτες, ώστε να γίνουν οι αυριανοί... ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η πολιτική σταθερότητα και οι «χρυσές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολάκη στον Μητσοτάκη

Η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει από το 2019 στην Ελλάδα και αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον έως το 2027, είναι προϊόν της συριζαίικης διακυβέρνησης και της εγκαθίδρυσης ενός μο...

Κυβερνητικές πηγές: Υποκριτική η στάση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη - Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή

Υποκριτική χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη στελέχη της Κυβέρνησης, με βάση τα όσα είπε χθες (25/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχος του κόμματ...

Φόρτωση άρθρων...