Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στις 6 Ιουλίου εγκαινιάζεται το αμφιθέατρο «Ανδρέας Παπανδρέου» (Photo)

Παρασκήνιο

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) θα γίνουν τα εγκαίνια του αμφιθεάτρου «Ανδρέας Παπανδρέου» στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη Γαλλία. 

Με αυτή την κίνηση αποδίδεται έτσι η ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της διεθνούς ακτινοβολίας και της πολιτικής διαδρομής του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και μιας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Την ανακοίνωση των εγκαινίων έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της δήλωσής του για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. 

Ήταν προσωπικό του όραμα και εργάστηκε από το 2018, προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η επίσημη ονοματοδοσία μιας αίθουσας στο Στρασβούργο, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου».

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου, που στις 6 Ιουλίου παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ευρωκοινοβούλιο: Στις 6 Ιουλίου εγκαινιάζεται το αμφιθέατρο «Ανδρέας Παπανδρέου»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας ψάχνει... σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ

Η πρακτική δοκιμάστηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και εν μέρει διέσωσε τα προσχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: όπου η Κουμουνδούρου «χωλαίνει» και δεν μπο...

Πότε αποφασίζει ο Μητσοτάκης για εκλογές, που θα είναι υποψήφιος ο Ανδρουλάκης, ποιο κανάλι εξαγοράζουν τελικά οι Μπάκος – Καϋμενάκης  και ποιος θα πληρώσει τον "μουτζούρη" στο Ελληνικό

Παρά το γεγονός ότι ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς και τα περισσότερα στελέχη του Μαξίμου προεξοφλούν κάλπες τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται τελικά...