Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Ευρωπαϊκή διάκριση της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ

Παρασκήνιο

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι, με θέμα  “Empowered youth for an empowered Europe”, ενώ παράλληλα εορτάστηκε η επέτειος των 25 ετών από την ίδρυση της οργάνωσης. Στο πλαίσιο των εορτασμών του Συνεδρίου βραβεύθηκε η ΟΝΝΕΔ με το βραβείο Innovation, Digitalization & Sustainabilty.

Η ΟΝΝΕΔ ήταν η οργάνωση, που περισσότερο από κάθε άλλη ανέδειξε με συνέπεια, εκτεταμένα και άρτια τα θέματα αυτά τα τελευταία χρόνια, μέσα από τα ψηφίσματα και τις προτάσεις που κατέθεσε, τα οποία κάθε φορά υιοθετούνταν ομόφωνα. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων ΟΝΝΕΔ και Ταμίας της νεολαίας του ΕΛΚ Βασίλης Σακελλάρης.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η ΟΝΝΕΔ μέσα στην ευρωπαϊκή της οικογένεια και τη συνεισφορά της στην νεολαία του ΕΛΚ.  Οι ουσιαστικές προτάσεις της ΟΝΝΕΔ θέτουν σε προτεραιότητα ζητήματα καινοτομίας και βιωσιμότητας που βρίσκονται στον πυρήνα της ευρωπαϊκής πολιτικής της, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους εταίρους μας. Το βραβείο είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη τριετία επί προεδρίας του σημερινού Γραμματέα της Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη και της τέως Υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Σύριλας Μακαρέζου και συνεχίζει με συνέπεια και ακόμη μεγαλύτερη έμφαση.

Η συμμετοχή των νέων στην πολιτική, η ενεργειακή κρίση και οι ψηφιακές τεχνολογίες με έμφαση στο ψηφιακό γραμματισμό (digital literacy) αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες του συνεδρίου. Υπουργοί και σημαντικοί εκπρόσωποι φορέων της Ρουμανίας συμμετείχαν ενεργά στο συνέδριο, εμπλουτίζοντας σημαντικά το διάλογο και διαφωτίζοντας σημαντικές πτυχές της ευρωπαϊκής πολιτικής.

onned

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι εκπρόσωποι της οργάνωσης κατέθεσαν ψήφισμα με θέμα την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο υιοθετήθηκε θερμά και ομόφωνα. Περιελάμβανε προτάσεις για την δημιουργία εργαλείων που θα στηρίξουν AI start up και scale up  μετά την εφαρμογή την νέας ευρωπαικης νομοθεσίας και επιπλέον προτάσεις για την καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων για την ανάπτυξη του AI. Τέλος, ανέδειξαν σημεία που μπορούν να βελτιώσουν το τελικό κείμενο την νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετιζόμενα με την ποιότητα των δεδομένων και τις επιπλοκές της εφαμοργης των ΑΙ συστημάτων. Το ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ αποτελεί πλέον κεντρική θέση της Νεολαίας του ΕΛΚ και τοποθετεί τους νέους πρωταγωνιστές στον διάλογο ενός φλέγοντος θέματος για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε για την ευρωπαϊκή διάκριση της Οργάνωσης: «Η βράβευση της Οργάνωσής μας ως πρωτοπόρου σε ό,τι αφορά την Καινοτομία, την Ψηφιοποίηση και την Βιωσιμότητα στην 25η επέτειο του YEPP γεμίζει όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ με υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Αισιοδοξία για το γεγονός ότι, συμπληρωματικά με τις καίριες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο πεδίο, η Οργάνωσή μας κάνει πράξη με συνέπεια αυτό για τα οποίο έχει δεσμευτεί: Να διατηρεί, δηλαδή, δυναμική και ουσιαστική παρουσία εντός και εκτός συνόρων, προωθώντας πολιτικές που έχουν στόχο να βελτιώνεται η καθημερινότητα των νέων συμπολιτών μας!».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση Ν.Δ. είναι η καλύτερη - Δεν πάω στον ΣΥΡΙΖΑ»

Διαψεύδει ότι κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ενώ επαινεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Ο γ...

Απάντηση Μπουτσικάκη στον Μώραλη για τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

Απάντηση προς τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, δίνει ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, σχετικά με τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ σ...

Φόρτωση άρθρων...