Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για την προ ενταξιακής πορείας στην ένωση δύο βδομάδες πριν. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τον λόγο που «απείχαν» από τη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ουκρανία που βάλλεται από την ρωσική εισβολή από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φλεβάρη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά απείχαν από την ψήφιση της πρότασης που είχε καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ωστόσο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 598 ψήφους υπέρ.

SURIZA-EUROVOULEUTES

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της ΕΕ στις 21 Φλεβάρη προχώρησε σε έκτακτη μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ με τη μορφή δανείων για την ενίσχυση της σταθερότητας στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής μέσα σε 21 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Η ΕΕ είχε αναφέρει σε ανακοίνωση της το εξής: «Η ΕΕ προχώρησε γρήγορα σε αυτή την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ουκρανίας. Οι επίμονες απειλές για την ασφάλεια έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική εκροή κεφαλαίων. Η Ουκρανία χάνει την πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές λόγω της αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και των επιπτώσεών της στην οικονομική κατάσταση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμόγελα και εγρήγορση στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το «ώριμο φρούτο», παρασκηνιακές κινήσεις για την νέα Κυβέρνηση στην Ιταλία

- Ικανοποίηση, αλλά όχι εφησυχασμός, επικρατεί στην Κυβέρνηση για τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων της και διεκδικε...

Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός σε ακτή του νομού Αττικής από την ΟΝΝΕΔ

Η ΟΝΝΕΔ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ξεκίνησε ένα κύκλο δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα του πλ...