Σαββάτο
08 Αυγούστου 2026

Φώφη Γεννηματά: Η ζωγραφιά της 7χρονης που συγκινεί -«Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι»

Κλίμα οδύνης και συγκίνησης επικρατεί από νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου από τις 10:00 έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά. Απλός κόσμος συρρέει για να αφήσει ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσει την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αναφέρεται και στο ήθος και την αγωνιστικότητά της.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πάνω στο φέρετρό της τη ζωγραφιά μιας 7χρονης, που τη συνοδεύουν κόκκινα λουλούδια. Η Κατερίνα έχει ζωγραφίσει λουλούδια και καρδιές και γράφει: «Σ’ αγαπώ. Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι».

Άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους βρίσκονται στο ύστατο χαίρε για να τιμήσουν μια αντίπαλο που πάλευε τόσο για το ΚΙΝΑΛ, όσο και για να νικήσει τον καρκίνο. Στενοί της συνεργάτες με βουρκωμένα μάτια δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η Φώφη Γεννηματά έφυγε τόσο πρόωρα.

Στις 14:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο. Η σορός της θα φτάσει πεζή, αφού πρώτα αποδοθούν τιμές στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τριπλή διάψευση για τα δημοσιεύματα περί «μυστικού δείπνου»: Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης ζητούν άμεση ανάκληση

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν πολιτικού δείπνου και ζητούν την άμεση ανάκλησή του.

Πώς θα εξελιχθεί η «μάχη» επιβίωσης στην Αριστερά - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της πολιτικής αναταραχής

Ο "εμφύλιος" είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτικού χώρου της Αριστεράς και έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα το πολιτικό σκηνικό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έως τις εκλογές θα... ...

Φόρτωση άρθρων...