Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Φοιτητικές εκλογές: Εξελίσσονται ομαλά σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα - Αυξημένη η συμμετοχή

Παρασκήνιο

Ομαλά εξελίσσονται σε όλη την Ελλάδα οι φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με στοιχεία από τα Πανεπιστήμια όλης της επικράτειας, η συμμετοχή αυξάνεται σταθερά κατά τις απογευματινές ώρες. Η πρόοδος αυτή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το κλείσιμο των καλπών. Για τον λόγο αυτό, όπως συνηθίζεται και τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποκλείεται να δοθούν παρατάσεις, σύμφωνα με όσα αποφασιστούν από τις αρμόδιες εφορευτικές επιτροπές.

Η εκτίμηση είναι ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει σε έναν βαθμό τις αρχικές προσδοκίες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περιστατικά βίας. Μοναδική παραφωνία η στάση της Πανσπουδαστικής, της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ, η οποία αρνείται να αναγνωρίσει τη διαδικασία σε σημαντικό αριθμό σχολών.

Όπως είναι πάγια τακτική του ΚΚΕ σε όσα συνδικαλιστικά σωματεία δεν έχει ισχυρή παρουσία, η ΠΚΣ απαξιώνει τελικά το ίδιο το δικαίωμα ψήφου των φοιτητών σε σχολές όπως η Θεολογία, η Κοινωνική Θεολογία και η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό ΔΠΘ και το ΣΤΕΦ Κοζάνης. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο ότι η ΠΚΣ επιχειρεί ακόμα και να στήσει μόνη της κάλπες σε σχολές όπως τι Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, προκειμένου να καλύψει την ανυπαρξία της σε αυτές τις σχολές και να δημιουργήσει μια δική της στρεβλή πραγματικότητα. Ωστόσο, οι φοιτητές απέχουν από τις τέτοιες διασπαστικές απόπειρες, αποδοκιμάζοντας την ΠΚΣ.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι κερδίζεται το στοίχημα της επιστροφής των φοιτητών στις εκλογικές διαδικασίες, εκεί που επί τρεις δεκαετίες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των φοιτητών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρικάκος: «Τα επαναλαμβανόμενα τουρκικά fake news δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο twitter απάντησε στο ανυπόστατο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας SABAH περί δήθεν ύπαρξης και δεύτερου στ...

Γαϊτάνης: «Θα βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για το θετικό δημοσίευμα των Financial Times;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε αρνητικό δημοσίευμα για τη χώρα, δεν χάνει την ευκαιρία να βγάζει ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης. Παράλλη...