Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Γ. Οικονόμου: Η χώρα τρέχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενεργειακής στήριξης

Παρασκήνιο

"Η χώρα τρέχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενεργειακής στήριξης, που έχει ως αποτέλεσμα ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα", δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρώτο Πρόγραμμα". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει έχει δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, έχει καταφέρει η ανεργία να πέσει 5,5-6 μονάδες και συνεχίζει προς την κατεύθυνση αυτή.

"Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά και αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς σε μια σειρά από θέματα καθημερινής ζωής. Παρά τις δυσκολίες που μας καθιστούν επιφυλακτικούς, συνολικά η πολιτική μας, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε, αναλύουμε και προσαρμοζόμαστε στα διεθνή δεδομένα, έχουν ενισχύσει την ανθεκτικότητα της χώρας και βοηθούν τους πολίτες. Βοηθούν τον ελληνικό λαό, να περάσουμε με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα από τις περιπέτειες των εισαγόμενων κρίσεων που δημιουργούν ακρίβεια, που δημιουργούν δυσκολίες στον οικονομικό βίο. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς να εξωραΐζουμε την κατάσταση, αλλά και χωρίς να παραδίδουμε λευκή πετσέτα σε επάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, με συγκεκριμένα αποτελέσματα που παράγει η πολιτική μας, δημιουργούμε λύσεις για τους πολίτες", υπογράμμισε.

Για το διακύβευμα και τα διλήμματα των εκλογών ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως "δεν έχουμε κρύψει ποτέ την πίστη μας στις ισχυρές Κυβερνήσεις".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως μια ισχυρή Κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που είναι συμπαγής, αρραγής, που της δίνει τη δυνατότητα γρήγορα να παίρνει αποφάσεις.

"Από την άλλη πλευρά, δεν σημαίνει ότι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα είναι μία Κυβέρνηση με πρόσωπα που θα προέρχονται μόνο από ένα κόμμα. Σε αυτήν την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν προσωπικότητες σε Υπουργεία, Οργανισμούς και σε άλλες θέσεις, που δεν ανήκαν στο παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία. Έχουν μοιραστεί, όμως, μαζί μας το όραμα του αστικού δημοκρατικού εκσυγχρονισμού της χώρας, των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε η χώρα να βαδίζει σε μία τροχιά ανάπτυξης, παρά τις δυσκολίες που ζούμε. Αυτό είναι το υπόδειγμα διακυβέρνησης που έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια και αυτή την ανανέωση της εμπιστοσύνης θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό την ώρα των εκλογών, μαζί με όλα τα υπόλοιπα διλήμματα και διακυβεύματα που υπάρχουν", συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι πάντοτε μπορεί να στοιχίζει και να ενσωματώνει δυνάμεις ευρύτερες από την παραδοσιακή απήχησή της. ‘Εχει δείξει ότι μπορεί να μεγαλώνει, όχι γιατί μικραίνουν οι άλλοι, αλλά επειδή η ίδια διευρύνει την απήχησή της και μπορεί να ενσωματώνει μυαλά, ιδέες, πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, προς όφελος τελικά των πολιτών, του κόσμου, του λαού μας και της Πατρίδας μας", υπογράμμισε.

Παράλληλα είπε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ανέδειξε την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. "Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα συνέχισης στη διάσταση της σταθερότητας, της συνέπειας, της συνέχειας, της οικονομικής ανάπτυξης, και όχι της κοινωνικής και οικονομικής καθήλωσης. Και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, εξαιτίας του ότι η «νάρκη» της απλής αναλογικής οδηγεί προς την ακυβερνησία, δυσκολεύει την ισχυρή Κυβέρνηση στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, να έρθει να εδραιώσει την κατεύθυνση αυτή με την ισχυρή εντολή που ζητάμε και που ελπίζουμε ο κόσμος να μας δώσει", σημείωσε.

Και συνέχισε: "Γιατί, λοιπόν, οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσεγγιστεί με τον όρο «τερατογένεση»; Πρώτον, γιατί αφήνει εκτός διακυβέρνησης το πρώτο κόμμα. Αυτό θα βρίσκεται σε διάσταση με τη λαϊκή εντολή. Η απλή αναλογική είναι ένας νόμος ο οποίος σχεδιάστηκε γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δυσκολέψει την πλειοψηφία, αυτούς που θα είναι πρώτοι και θα έχουν πάρει την εντολή ή το μεγαλύτερο ποσοστό από τον ελληνικό λαό, να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Η προοπτική συγκρότησης μιας Κυβέρνησης, χωρίς το πρώτο κόμμα, ιδιαίτερα αν αυτό έχει αξιοπρόσεχτη διαφορά από τα υπόλοιπα, συνιστά μία στρέβλωση. Ένα αποτέλεσμα, λοιπόν, που ενδεχομένως, τεχνικά θα διαμόρφωνε προϋποθέσεις Κυβέρνησης με άλλους -εκτός από το πρώτο κόμμα με τη διαφορά που έχει τώρα- θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει και ως τερατογένεση. Δεύτερον, αν σκεφτούμε ότι οι βασικοί πρωταγωνιστές ενός δυνητικού κυβερνητικού σχήματος λόγω της απλής αναλογικής, θα είναι ο κ. Βαρουφάκης με τις γνωστές απόψεις και επιτεύγματα για την οικονομία, για τη χώρα, για τους πολίτες, αντιλαμβάνεστε ότι η αναβίωση της συμμαχίας Τσίπρα- Βαρουφάκη συμπληρωμένη από τον κ. Ανδρουλάκη, με βάση το παρελθόν, δεν εγγυάται πολύ ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες, με βάση αυτά και που γνωρίζουμε και που βλέπουμε να κατατίθενται στον πολιτικό διάλογο".

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως οι πολίτες έχουν την ευθύνη για το πώς θα διαμορφωθεί η Ελλάδα της επόμενης μέρας και πως η ΝΔ δεν θεωρεί ότι έχει δεδομένο κανέναν ψηφοφόρο.

"Η δουλειά μας ήταν και εξακολουθεί να είναι εστιασμένη στο να πείσουμε τους πολίτες ότι η δική μας πρόταση, το δικό μας υπόδειγμα διακυβέρνησης, είναι αυτό που μπορεί να απαντήσει με μεγαλύτερη επάρκεια στις προκλήσεις και τα προβλήματα που βάζει η κρίση και να δημιουργήσει μια Ελλάδα, στην οποία ο κόσμος θα μπορεί, με ασφάλεια, να ζει παρά τους ανέμους που φυσούν γύρω μας και τις απειλές που αυτοί συνεπάγονται", συμπλήρωσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις και δεν τις θεωρεί τετελεσμένο και εκλογικό αποτέλεσμα. "Αυτό που μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα, όπως και να τις διαβάσει κανείς, είναι ότι δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα με μια διαφορά η οποία εξακολουθεί, παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσεων και έχουμε ξεπεράσει τα τρία χρόνια διακυβέρνησης, να είναι της τάξης που είχαμε και στις εκλογές του Ιουλίου του 2019", τόνισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ΝΔ τίμησε με ειδική εκδήλωση την επέτειο 100 χρόνων απο τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού ΕΣΤΙΑ στη Νέα Σμύρνη, η Νέα Δημοκρατία τίμησε την επέτειο του ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή με μια εκδήλωση αφιερωμένη στ...

Φόρτωση άρθρων...