Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Γαϊτάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μειώσουμε φόρους που εκείνοι είχαν αυξήσει»

Στις εξελίξεις στην οικονομία και ειδικότερα για τις μειώσεις φόρων και για τα ζητήματα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Τάσος Γαϊτάνης μίλησε για τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση τα 2,5 τελευταία χρόνια για να ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών. «Έχουν μειωθεί 57 φόροι, έχουν ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία τρεις προϋπολογισμοί χωρίς κανέναν νέο φόρο ή αύξηση υπάρχοντος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 

Παράλληλα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου πιστοποιείται η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 4,7% για το ’21.

Ακόμα, ο Τάσος Γαϊτάνης ενώ υπογράμμισε ότι στη χώρα, σήμερα, έχουμε τον υψηλότερο αριθμό εργαζομένων από το 2010, που αυτό σημαίνει μείωση της ανεργίας και υπενθύμισε την επικείμενη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν θέματα μείωσης φόρων που έχουν πολύ υψηλή εισπραξιμότητα, δίχως να κοστολογούν ή να προτείνουν από που θα αναπληρωθούν. «Αν προτείνουν να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και να αναπληρώσουμε αυτά τα χρήματα με έξτρα δανεισμό και με επιβάρυνση του χρέους, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να το ξέρουν οι Έλληνες πολίτες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, διαμορφώνοντας τον στα σημερινά επίπεδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, ο Τάσος Γαϊτάνης επισήμανε ότι ήδη οι τιμές χονδρεμπορικής αποκλιμακώνονται και σημείωσε ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία, που δείχνουν ότι στη χώρα μας οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά είναι πολύ χαμηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Κατέληξε λέγοντας: «Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία έχει ενισχύσει η κυβέρνηση νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, είναι το υψηλότερο πακέτο ενίσχυσης ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Φόρτωση άρθρων...