Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γαϊτάνης: Τα ξεπερασμένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση για την Υγεία

Παρασκήνιο

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση σε ειδικότητες ιατρών και των νοσοκομείων απομακρυσμένων γεωγραφικών περιοχών της χώρας. «Δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους από τον ιδιωτικό τομέα, στις περιοχές που βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις πρόσληψης, να παρέχουν έργο στο ΕΣΥ», σχολίασε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι για τους γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα υπάρξει αύξηση των αμοιβών τους. Επίσης συμπλήρωσε πως όταν θα έχουν συμπληρώσει όλο το προβλεπόμενο νοσοκομειακό τους έργο θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να ασκούν και ήπιο ιδιωτικό έργο.

Από την άλλη απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση περί ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι η μεγαλύτερη βαρβαρότητα που στέλνει τον ασθενή στην ιδιωτική υγεία, είναι όταν υπάρχουν μακροχρόνιες λίστες αναμονής στα νοσοκομεία. «Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος και η Ένωση Σπανίων Ασθενών είναι υπέρ του νομοσχεδίου», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και θα καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία. «Θα σχηματίσουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση αλλά σε επίπεδο λογικής, αντίληψης και κοινωνικής στήριξης θα είναι ευρύτερη. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης το 2019, το ίδιο θα κάνει και το 2023», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Φόρτωση άρθρων...