Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας: «Στρατηγικός στόχος το άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα»

Μέχρι την Τετάρτη και αφού συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένονται οι αποφάσεις για τα σχολεία, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε πως στρατηγικός στόχος του υπουργείου Παιδείας παραμένει το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα. «Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης πρόσθεσε ότι εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία. Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32 εκατομμύρια self test.

Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι είναι εδώ και ένα χρόνο όλα έτοιμα, προκειμένου όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Κασσελάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη γιατί δήλωσε ότι παραβιάστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασελάκης για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με αφορμή την προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδο...

Ο Κασσελάκης έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε από τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για Βασιλειάδη και Σπίρτζη

«Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο πλ...

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την Οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε την Οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, την αποκατάσταση της οποίας ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση. Σε δήλωσή της, η κ. Σακε...

Φόρτωση άρθρων...