«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει επαναεργοποιήσει την Επιτροπή Επισιτιστικής Ασφάλειας, και παίρνει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθούν οι αγρότες σε ότι αφορά το κόστος παραγωγής», o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι στο σκληρό σιτάρι η χώρα μας έχει πλήρη επάρκεια και κάνει εξαγωγές, ενώ σε ό,τι αφορά στο μαλακό και τον αραβόσιτο, η Ελλάδα προμηθευόταν από Ρωσία και Ουκρανία περί τους 250.000 τόνους.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι για κάποιες παραγωγές πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα, ενώ είπε πως ζήτησε από το συμβούλιο υπουργών να ενισχυθούν οι παραγωγές σε μαλακό σιτάρι και τον αραβόσιτο.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την αύξηση του κόστους παραγωγής, επισήμανε ότι η κυβέρνηση από το φθινόπωρο λαμβάνει πρωτοβουλίες και ήδη έχει ανακοινωθεί δέσμη μέτρων ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εντός της επομένης εβδομάδος θα υπάρξει πρόσθετη στήριξη.