Έναν πίνακα με τις ημερήσιες τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

O πίνακας που ανήρτησε ο υπουργός στο Twitter καταδεικνύει την άνοδο των τιμών στην ενέργεια. «Οι τιμές της ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και κάνει λόγο για γεωπολιτικό παιχνίδι με το φυσικό αέριο το οποίο οδηγεί την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δημοσιεύοντας τον πίνακα του EnergyLive επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές, ωστόσο τονίζει πως κάτι τέτοιο, «μικρή σημασία έχει» καθώς «χρειάζεται συντονισμένη δράση».

Στο μεταξύ, η ξέφρενη κούρσα τιμών στην αγορά ηλεκτρισμού συνεχίζεται και σήμερα με την ελληνική αγορά να χτυπά νέα ρεκόρ στο χρηματιστήριο ενέργειας καθώς η χονδρεμπορική τιμή προσεγγίζει τα 416 ευρώ/MW, ενώ με εξαίρεση την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ισπανία και την Πορτογαλία οι τιμές ξεπερνούν τα 400 ευρώ / MW.

Θεωρείται πολύ πιθανό οι αυξήσεις αυτές να μετακυλιστούν ξανά στην «πλάτη» των καταναλωτών όταν θα παραλάβουν τους νέους λογαριασμούς ρεύματος με την κατανάλωση της προηγούμενης περιόδου.