Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γεραπετρίτης: «Στην παρούσα συγκυρία υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να μη γίνουν Εκλογές»

Παρασκήνιο

Στα σενάρια για πρόωρες Εκλογές αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ο υπουργός άφησε αιχμές για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, που ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει εκλογές και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.

«Είναι αντιθεσμική η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει εκλογές και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρης κάλπης τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και πως δεν έχει ειπωθεί οτιδήποτε για εκλογές.

Ακόμα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε πως δεν προβλέπεται από πουθενά η ύπαρξη υπηρεσιακού υπουργού ενώ είπε πως εάν δεν προέρχεται από το κόμμα εξουσίας δημιουργούνται ζητήματα.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως εάν έρθει η στιγμή για υπηρεσιακή κυβέρνηση θα υπάρξει η απόλυτη υπευθυνότητα από όλα τα κόμματα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ακόμα ότι εκφράσεις όπως περί ανόητων συμβούλων δημιουργούν ένα μισαλλόδοξο κλίμα στην κοινωνία και οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως υπάρχουν λόγοι να πάμε σε εκλογές, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να μην γίνουν εκλογές καθώς υπάρχει μια σταθερή και συμπαγής κυβέρνηση.

Σημείωσε πως οι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν κατά τρόπο ώστε να διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Απέρριψε τα περί αλαζονείας στη Νέα Δημοκρατία που κάνει λόγο για αυτοδυναμία λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα αναζητήσουμε συμμαχίες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει εκείνους που είναι πιο άξιοι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία θα πάει σε λογική προγραμματικών συγκλήσεων.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας είπε πως η κυβέρνηση θέτει το πρόβλημα σε όλα τα διεθνή φόρα. Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου απάντησε ότι «δεν φοβόμαστε αλλά επαγρυπνούμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Φόρτωση άρθρων...