Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γιαννακοπούλου για μη κρατικά Πανεπιστήμια: Η «κρεμ ντε λα κρεμ» των συνταγματολόγων που έβαλαν πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, υπέρ της συνταγματικότητας

Θέση υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων πήρε η Νάντια Γιαννακοπούλου στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου έστρεψε τα βέλη της κατά άλλων βουλευτών του κόμματος, όπως του Παναγιώτη Δουδωνή, του Γιώργου Μουλκιώτη και του Δημήτρη Μπιαγκή, που υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, λέγοντας πως η ίδια προτιμά να ακούει την «κρεμ ντε λα κρεμ» των συνταγματολόγων, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Νίκο Αλιβιζάτο και τον Γιώργο Καμίνη που έχουν βάλει πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και όχι όσους «αγιογραφούν» τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Λένε κάποιοι ότι υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας και ότι πρώτα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 16. Πρόκειται για ένα τουλάχιστον ευάλωτο επιχείρημα και θα μου επιτρέψετε να ακούσω κορυφαίους συνταγματολόγους - την κρέμ ντε λα κρεμ - όπως ο Βενιζέλος, ο Αλιβιζάτος, ο Μανιτάκης, ο Καμινης που έχουν βάλει πλάτη για την παράταξη και έχουν τοποθετηθεί κάθετα ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα», πρόσθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Και να μην ακούω συνταγματολόγους που έσπευσαν από το καλοκαίρι να γράψουν βιβλίο για το “φαινόμενο Κασσελάκη” και που κάνουν τον πολιτικό σχεδιασμό νεοφυών κομμάτων», είπε η βουλευτής αναφερόμενη έμμεσα στον Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...