Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γιατί άναψε… λαμπάδα στο ύψος του Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γιατί οι εκλογές θα γίνουν οριστικά την Άνοιξη του 2023 

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει ξανά να ανάψει μια λαμπάδα, ίση με το μπόι του συντοπίτη του Πολάκη αφού όσα περιορισμένα πολιτικά οφέλη αποκόμισαν Τσίπρας και  ΣΥΡΙΖΑ από την μετωπική στην Βουλή πήγαν στράφι, μετά τα "τσίγκινα σώβρακα" και την... κατάληψη του βήματος της Βουλής από τον ασταμάτητο Παυλή.
Και αυτό δεν είναι δική μας διαπίστωση, αλλά κυριαρχεί στις δημόσιες αναλύσεις αλλά και στις ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ «παραγόντων». Που βλέπουν παράλληλα πόσο ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ εμφανίζεται ο Τσίπρας για να βάλει χαλινάρι (καλά για… φίμωτρο ούτε κουβέντα) στο αγαπημένο του πολιτικό ντόπερμαν από τα Χανιά.

@ Και μιας και αναφερθήκαμε στα Χανιά, διόλου τυχαία δεν μας φάνηκε η «απειλή» Πολάκη να «κατέβει» υποψήφιος στην Β΄ Πειραιά και όχι στην Κρήτη. Προφανώς και επειδή το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι δεύτερο κόμμα στα Χανιά στις επόμενες εκλογές, δεν είναι διόλου απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καταφέρει τελικά να εκλέξει βουλευτή στην συγκεκριμένη τετραεδρική περιφέρεια.
Και δεν σας κρύβουμε πως ζούμε για την στιγμή που το… λιοντάρι ο Παυλής, θα «κατασπαράξει» εν μια νυκτί τον περιφερόμενο «πράσινο» γενίτσαρο Ραγκούση στα στενά της ηρωικής Κοκκινιάς.

@  Πολύ «ανεβασμένος» ήταν χθες ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη και στην θετική του ψυχολογία προφανώς έπαιξε ρόλο και η πολύ εύκολη επικράτηση του απέναντι στον απελπισμένο Τσίπρα την Κυριακή το βράδυ στην Βουλή.
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε δια ζώσης και με πολλά «γαλάζια» στελέχη, όλων των κομματικών βαθμίδων, γιατί ήθελε να έχει μια συνολική εικόνα για τα ζητήματα που «καίνε» την Θεσσαλονίκη και κατέγραψε τις όποιες κυβερνητικές υστερήσεις του τέθηκαν.
Αυτό πάντως που διαβεβαίωσε τους πάντες και σε όλους του τόνους, είναι πως οι εκλογές θα γίνουν, τουλάχιστον σε έναν χρόνο από τώρα, εκεί πέριξ της Άνοιξης του 2023. 
Και ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει, πως ότι λέει το εννοεί κιόλας…

@ Για ακόμη μια φορά θα πέσουν στο κενό, οι… παιδικές πολιτικές προβοκάτσιες που εκπορεύονται από Συγκρότημα Τύπου, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει σοβαρά ζητήματα με την Δικαιοσύνη. Το νέο μονόπρακτο, είχε  ως «πρωταγωνιστές» τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο που (τάχατες) «συνωμοτούν» σε βάρος της Κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραμύθια, που μπορούν να χαρίσουν άνετα στους συγγραφείς τους μέχρι και το «Χρυσό Βατόμουρο της πολιτικής ανοησίας.                             

@ Έκρηξη του τζίρου και των κερδών, αλλά και ανατροπές σε ότι έχει να κάνει με το μερίδιο αγοράς των Online Στοιχηματικών Εταιρειών δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία για το πρώτο δεκάμηνο του 2021. 
Τα μεικτά έσοδα των διαδικτυακών εταιρειών (GGR) άγγιξαν τα 599 εκατ. ευρώ το 10μήνο (Ιανουάριος-Οκτώβριος) του 2021, αυξημένα κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, το οποίο ήταν μια επίσης μια πολύ καλή χρονιά για τα διαδικτυακά καζίνο λόγω των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που έφερε η πανδημία του κορονοϊού. 
Πρωταθλήτρια της αγοράς παραμένει η Stoiximan με σχεδόν το μισό GGR του κλάδου να κατευθύνεται σε αυτή. Ειδικότερα το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, διαμορφώθηκε στο 49,8%, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 το μερίδιο της εταιρείας ήταν στο 48,7%. Μεγάλη αύξηση στη μεικτή κερδοφορία παρουσίασε και ο ΟΠΑΠ με το GGR του οκταμήνου του 2021 να ανέρχεται στα περίπου 39,8 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 141% σε σχέση με το οκτάμηνο του 2020 που ήταν στα περίπου 16,4 εκατ. ευρώ. 
Συνολικά το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά το οκτάμηνο του 2021 διατηρεί η Stoiximan, η οποία μέχρι τον Αύγουστο λειτουργούσε υπό την εταιρεία Kaizen. Δεύτερη σε μερίδιο αγοράς είναι η Lucky Stream (Β365) με μερίδιο 18,3% και ακολουθεί ο όμιλος Entain (πρώην GVC Holdings) που ελέγχει τρεις διαφορετικές εταιρείες (Bwin, Vistabet, Sporting Odds) με συνολικό μερίδιο αγοράς 11,6%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ΟΠΑΠ με 6,6% και την πεντάδα κλείνει η Gamart (Novibet) με 5%. 

@ Δύο σημαντικές οικονομικές ειδήσεις, μετά την εξαγορά της Viva Wallet από την JP Morgan, αποδεικνύουν πως μεγάλοι διεθνείς όμιλοι δείχνυν πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά των startups. Καταρχήν, στην εξαγορά της ελληνικής startup Pollfish προχωρεί η αμερικανική Prodege, με έδρα την Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε το fund που ήλεγχε την εταιρεία και στο οποίο βασικός επενδυτής είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Πιο ειδικά, "το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund (PJ Tech Catalyst Fund), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund (EIF), ανακοινώνει την πώληση της εταιρίας Pollfish που έχει στο χαρτοφυλάκιό του  στην αμερικανική εταιρία Prodege, με έδρα την Καλιφόρνια.
Η Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρίες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο (online mobile survey).  Η εταιρία μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει έχει τη δυνατότητα να διανέμει τα ερωτηματολόγια στα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από μισό δις. καταναλωτών σε όλο τον κόσμο και να λαμβάνει απαντήσεις με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο.
Οι υπηρεσίες της Pollfish  επιτρέπουν σε μικρές αλλά και σε μεγάλες εταιρίες της λίστας Fortune 500 να κάνουν έρευνες αγοράς άμεσα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, η εταιρία έχει εδραιωθεί στην αγορά της Αμερικής, ενώ διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες.

@ Την ίδια στιγμή σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση ελληνικής θυγατρικής εταιρείας, κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα μπορούν να μεταφερθούν προοπτικά διεθνείς δραστηριότητες που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται από άλλες χώρες, αλλά και για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας Accusonus, βρίσκεται η μητρική εταιρεία της Facebook, Meta Platforms Inc.
Η  Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη, και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατ. ευρώ.
Οι υπογραφές έχει προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Παράλληλα, ήδη από τον Σεπτέμβριο στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν εδώ θυγατρική και να μεταφέρουν σημαντικότατο αριθμό εργαζομένων τους από άλλες επικράτειες στην Ελλάδα.
 Τις σχετικές συζητήσεις και τα ερωτήματα που είχε η ομάδα της αμερικανικής εταιρείας ανέλαβε να συντονίσει και να απαντήσει επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.
Και ενώ όλα αυτά (τα πολύ θετικά) συμβαίνουν στην πραγματική οικονομία και επηρεάζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, εμείς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τις παλαβομάρες των Πολάκηδων…  
   

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Φόρτωση άρθρων...