Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Γιατί δεν αρκούν οι ασκήσεις «κανονικότητας» του Τσίπρα, ιδιώτες «κυνηγοί σκανδάλων» στην υπηρεσία της Κουμουνδούρου και οι απειλές για εφόδους σε πολυεθνικές φαρμάκων 

Παρασκήνιο

Ο χρόνος που ήδη μετρά αντίστροφα για τις κάλπες - πολύ λίγη σημασία πλέον έχει το εάν μας μένουν 100 ή 130 μέρες- δείχνει να ΜΗΝ αρκεί στον Τσίπρα για να ανατρέψει το πολιτικό παιχνίδι.
Οι «ασκήσεις κανονικότητας» που επιχειρούνται το τελευταίο διάστημα από το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πολύ καθυστερημένα, με την παγιωμένη διαφορά πλέον να παραμένει αμετάβλητη στην τελικη ευθεία. 
Έτσι η μάχη που θα δοθεί το επόμενο τρίμηνο, δεν θα έχει να κάνει με το πιο κόμμα θα είναι πρώτο (αυτό έχει ήδη κριθεί) αλλά εάν θα καταφέρει ο Τσίπρας να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ τις πιθανότητες ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ του Μητσοτάκη στις δεύτερες κάλπες. 
Αυτό είναι το μόνο πολιτικό στοίχημα που απέμεινε στην Κουμουνδούρου

@ Παράλληλα βεβαίως με την απόπειρα να εμφανισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα «κανονικότητας» η νέο-κομμουνιστική τοξικότητα που με κάθε ευκαιρία αναδίδει το εξάμβλωμα που ηγείται ο Τσίπρας, σε συνδυασμό με τις διαχρονικές ΕΜΜΟΝΕΣ του σε περιθωριακές θέσεις που εκφράζουν μόνο μια μικρή μερίδα του λαού ( μεταναστευτικό, εξοπλισμοί κλπ) του στερούν κάθε ευκαιρία να το παλέψει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.
Ενώ και το ξέπλυμα της τοξικότητας του παραπάνω νέο-κομμουνιστικού μορφώματος από τρεις – τέσσερις μικρομεσαίους Πανεπιστημιακούς καθηγητάδες, που επιχειρήθηκε μέσα από την υπόθεση υποκλοπών έπεσε στο κενό. 

@ Εκεί όμως που αντικειμενικά είχε αξιοπρόσεκτη επίδοση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις αποκαλύψεις των υποθέσεων που αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα «γαλάζιων» βουλευτών. 
Αφού για πρώτη φορά, και σε αντίθεση με την… παπαρολογία των «σκανδάλων» και των «αποκαλύψεων» του παρελθόντος, για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ καταγγελίες, ασχέτως εάν πολύ σύντομα θα περάσουν στην λήθη - όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα.  
Και επειδή εδώ στο On Target θεωρούμε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, παντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ να έχουν στήσει εσωτερικά έναν τέτοιο μηχανισμό «παρακολούθησης» των δραστηριοτήτων των αντιπάλων τους (έλεγχος ΦΕΚ, κατασταστικών, ισολογισμών κ.λ.π.) το πιο πιθανό είναι αυτή η δουλειά να έχει αναταθεί σε κάποιον εξειδικευμένο «εξωτερικό συνεργάτη» από την ελεύθερη αγορά που διαθέτει το know how αλλά και τις υποδομές να υλοποιεί τις έρευνες. 
Απλά στο τέλος ο Τσίπρας, επιτρέπει και στον Πολάκη να κάνει το «κομμάτι» του στα social media, αραδιάζοντας "ψαριές" στην βάρκα του…

@ Πέρα όμως από τα «σκάνδαλα» (με ή χωρίς εισαγωγικά) στο Μαξίμου ανησυχούν για τις ελλείψεις στα φάρμακα αφού το θέμα αφορά το σύνολο της κοινωνίας.  
Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι οι ελλείψεις είναι τεχνητές και εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο των πολυεθνικών εταιρειών να εκβιάσουν για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων.
Μάλιστα σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει το Μαξίμου οι πολυεθνικές απαιτούν αυξήσεις από 20% έως 30%, σε μια σειρά από σκευάσματα, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι διαβεβαιώνουν το Μαξίμου ότι το παιχνίδι με τις ελλείψεις φαρμάκων είναι καθαρά παιχνίδι των πολυεθνικών εταιρειών.
Το Μαξίμου έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες για να εφοδιαστούν τα φαρμακεία με τα σκευάσματα, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση όπως τα αντιβιοτικά.
Παράλληλα αποκλείει κάθε ενδεχόμενη αύξηση ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, γιατί όπως είπε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αν ικανοποιηθούν οι πολυεθνικές, τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε τις εκλογές.
Το πολιτικό κόστος από μια ενδεχόμενη αύξηση στα φάρμακα της τάξεως του 20% είναι τεράστιο και κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο.

@ Η Κυβέρνηση παράλληλα έχει επιστρατεύσει και τις νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου, προκειμένου αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε καταδρομικές επιχειρήσεις και εξονυχιστικό έλεγχο όλων των φαρμακευτικών εταιρειών και των φαρμακαποθηκών.
Στόχος των ελέγχων είναι η καταγραφή των αποθεμάτων αλλά στην ουσία πρόκειται για προειδοποίηση προς τις πολυεθνικές.
Γιατί σε περίπτωση ελέγχων είναι σίγουρο ότι θα εντοπιστούν φορολογικές παραβάσεις, υπερτιμολογήσεις και παρατυπίες που θα θέσουν σε καθεστώς ομηρίας τις πολυεθνικές αλλά και τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες.
Ειδικά οι πολυεθνικοί κολοσσοί έχουν αλλεργία με τους ελέγχους γιατί τρέμουν στην κυριολεξία τα πορίσματα των ελεγκτών.
Οι συνέπειες για τις πολυεθνικές σε περίπτωση κατά την οποία εντοπιστούν υπερτιμολογήσεις είναι ολέθριες γιατί οι περισσότερες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και γι΄ αυτό θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα-μαμούθ.

@ Ο έλεγχος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Attica Bank, τα οποία ανέρχονται στο 66% του συνόλου των δανείων, αποτελεί το κλειδί ώστε η τράπεζα να καταστεί ο πέμπτος πόλος των συστημικού τραπεζικού συστήματος της χώρας. Στην πρόσφατη συνέλευση των μετόχων, η διευθύνουσα σύμβουλος τράπεζας, Ελένη Βρεττού, χαρακτήρισε ορόσημο τις αποφάσεις που πάρθηκαν, καθώς θα αλλάξουν την εικόνα, ενώ το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο της περιόδου 2023-2025, θα φέρει την Attica στη νέα εποχή. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 473,3 εκατ. ευρώ, θα κατευθυνθεί στον σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Bank, Κων/νο Μακέδο, μετά την αύξηση, θα καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι κλάδοι κατασκευών, τουρισμού, ενέργειας-περιβάλλοντος και εστίασης. 

@ Κομβικής σημασίας θα είναι για τη ΔΕΗ το 2023, καθώς η επιχείρηση ολοκληρώνει εντός των προσεχών ημερών, τα δύο μεγάλα εμβληματικά projects που αφορούν στα δύο γίγα-φωτοβολταϊκά πάρκα σε Πτολεμαίδα και Μεγαλόπολη. Η μονάδα Πτολεμαίδα 5, με ισχύ 550 μεγαβάτ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των δοκιμών. Ταυτόχρονα, η επιχείρηση με την εξαγορά της Enel Ρουμανίας, θα αποκτήσει τεράστια ισχύ στην "πράσινη ενέργεια", τόσο σε εσωτερικό όσο και περιφερειακό επίπεδο. Η μονάδα της Πτολεμαίδας είναι μία από τις μεγαλύτερες ΑΠΕ στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους ηλεκτροπαραγωγής στο σύστημα. Εκτός από τα δύο κολοσσιαία projects στα φωτοβολταϊκά, η ΔΕΗ αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου να κλείσει το deal με την Enel Ρουμανίας, αποκτώντας τεράστια ισχύ... πυρός στην αγορά της "πράσινης" ενέργειας σε βαλκανικό επίπεδο. "Κερασάκι στην τούρτα" αποτελεί και η πρόσφατη συμφωνία της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τον Όμιλο Mytilineos για την εξαγορά δύο μονάδων φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 210 μεγαβάτ που αναπτύσσει η δεύτερη στου Ρουμανία. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Αυτή είναι η υποψήφια βουλευτής της ΝΙΚΗ που χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη - Ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα

«Αδιανόητη και απαράδεκτη πράξη» χαρακτηρίζει η Νίκη το χαστούκι από υποψήφια βουλευτή του κόμματος στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ανασ...

Φόρτωση άρθρων...