Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γιατί η επικράτηση Ανδρουλάκη δικαιώνει τους Στοιχηματζηδες, προκαλεί αμηχανία στην Κυβέρνηση και τρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά τεράστια πολιτική ανατροπή αλλά και μια μεγάλη έκπληξη για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. 
Ειδικά όταν τις τελευταίες μέρες, είχε παγιωθεί η αντίληψη σε ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ αλλά και επιχειρηματικούς κύκλους πως υπάρχει «καθαρό» προβάδισμα του Γιώργου Παπανδρέου και δίνεται σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση ανάμεσα σε Λοβέρδο και Ανδρουλάκη.
Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν συνέβη, και επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν οι… μπουκ και οι γκαλοπατζήδες που δίνανε σε όλα τα πιθανά «δίδυμα» και συνδυασμούς την πρωτιά στον Νίκο Ανδρουλάκη.

@ Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως ήταν… προετοιμασμένοι για το σενάριο της εκλογής Ανδρουλάκη, αφού η πλειοψηφία των συνεργατών του πρωθυπουργού έβλεπε τον «πράσινο» ευρωβουλευτή ως τον επόμενο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. 
Αυτό πάντως που τους προβληματίζει ήταν η αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή – που δεν ανέμεναν- και κυρίως πως αυτή δεν ενίσχυσε τελικά τον Λοβέρδο και τον ΓΑΠ αλλά μοιράστηκε «ισομερώς» και αναλογικά με το τελικό αποτέλεσμα στους υποψηφίους. 
Πριμοδοτώντας ουσιαστικά, περαιτέρω τον Ανδρουλάκη.       

@ Κρύος ιδρώτας λούζει όμως από χθες το απόγευμα τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ  για την εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής. Ο πολιτικός τους τρόμος έχει να κάνει με το αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν μαζικά δεκάδες χιλιάδες πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δηλώνουν πλήρως ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ από τον Τσίπρα. 
Και όλοι αυτοί ξεκάθαρα επιθυμούν να επιστρέψουν στην πολιτική τους μήτρα: Το ΠΑΣΟΚ

@ Εκτός όμως από την ισχυρή τάση επιστροφής προς το ΠΑΣΟΚ των απλών ψηφοφόρων, υπάρχει ένα τεράστιο ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ στο παρασκήνιο που έχει να κάνει με την απόφαση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στην Χαριλάου Τρικούπη .
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το On Target, προεκλογικά υπήρξαν σημαντικές επαφές  πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ που σήμερα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με υποψηφίους αρχηγούς στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και συμφωνίες επιστροφής τους στο Κίνημα Αλλαγής.
Τώρα ο Τσίπρας θα πληρώσει τον λογαριασμό της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ του να ενσωματώσει στον ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες πρώην «πράσινα» στελέχη. Προφανώς γιατί αυτό δεν του το επέτρεψε ποτέ, το σκληρό ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΓΕΝΝΕΣ «κονκλάβιο» που συνεχίζει να κάνει κουμάντο τον ΣΥΡΙΖΑ.

@ Mπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αιφνιδίασε τους πάντες, της ΝΔ και της πλειονότητας του υπουργικού του συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων, ανακοινώνοντας υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, στην Κουμουνδούρου έπεσε πανικός. Οι απόψεις διίσταντο για ώρες και, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, επικράτησε «μύλος» στο εσωτερικό του κόμματος. Επειδή το μπάχαλο είχε αρχίσει να φαίνεται από νωρίς, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί «υπέδειξαν» ως πρώτη «αντίδραση» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μία ανάρτηση του πρώην αριστεριστή καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που παραλλήλιζε την ανακοίνωση Μητσοτάκη με τον... Πινοσέτ. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό, αλλά ότι η Κουμουνδούρου έστειλε και ένα σήμα στον... ουδόλως βιαστικό, Ανδρέα Ξανθό, ότι όποτε αργεί να αντιδράσει ως τομεάρχης Υγείας, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, κι ας λένε ό,τι τούς κατέβει. 

@ Ένας δικηγόρος και μια γιατρός μπορούν να συνεννοηθούν; Απόλυτα ναι και χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίδυμο Πλεύρη-Γκάγκα στο υπουργείο Υγείας, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ, λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι δυο τους τα έχουν βρει πλήρως και ο ένας στηρίζει τον άλλον στο Μαξίμου και το Υπουργείο εμφανίζει ενιαία γραμμή, προς έκπληξη πολλών.
Σε σύγκριση μάλιστα με την προηγούμενη κατάσταση, σήμερα είναι η ημέρα με τη νύκτα… 

@ Μετά το... εγκεφαλικό από το ηλεκτροσόκ στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των καυσίμων, οι καταναλωτές πρέπει να είναι... προετοιμασμένοι για το νέο κύμα ακρίβειας που θα έρθει στην αγορά. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να είναι ο 13ος χαμηλότερος στην Ευρωζώνη, ωστόσο, τα συμπιεσμένα εισοδήματα, δεν αρκούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα. Το σήμα για ακόμη δυσκολότερες μέρες έδωσε και η επίδοση του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, ο οποίος τον Οκτώβριο, εκτινάχθηκε κατά 23,5%, όταν τον αντίστοιχο περυσινό μήνα είχε σημειώσει πτώση 6,9%!. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες βιομηχανικά προϊόντα και κυρίως αυτά που έχει ανάγκη η μέση οικογένεια, θα φτάσουν στα ύψη μέσα στο προσεχές διάστημα. Ο πληθωρισμός θα είναι σταθερά ανοδικός και τα νοικοκυριά θα στενάζουν, καθώς δεν θα μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους. Επιπλέον, δύσκολες μέρες περιμένουν και τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να απορροφήσουν το τεράστιο κόστος που έχει συσσωρευτεί, ενώ η μείωση της κίνησης θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τον τζίρο και τη ρευστότητα.

@ Πιο ισχυρός και με μεγαλύτερη άνεση για την υλοποίηση του τεράστιου επενδυτικού προγράμματος, γίνεται ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος προχωρά στην έκδοση 3ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση κεφαλαίων μεταξύ 200-300 εκατ. ευρώ. Το ομολογιακό δάνειο θα εκδοθεί με βάση το πλαίσιο ομολόγου συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας, το οποίο εγκρίθηκε και υιοθετήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατά την ίδια συνεδρίαση του και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.gekterna.com. Θα προβλέπει την προσαύξηση του επιτοκίου του ομολογιακού δανείου κατά 0,20%, σε περίπτωση μη επίτευξης από την εταιρεία του στόχου αειφορικής επίδοσης, όπως αυτός προσδιορίζεται στο πλαίσιο. Το νέο ομόλογο θα διατεθεί στο επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα, ενώ οι τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία των τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εφόσον οι συνθήκες που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές είναι κατάλληλες. Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Περιστέρη έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, ύψους 3 δισ. ευρώ. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Φόρτωση άρθρων...