Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γιατί ο ΓΑΠ ζητά τώρα (απεγνωσμένα) debate, τι φοβάται ο ο Τσίπρας με το ΚΙΝΑΛ και τι δίνουν οι Στοιχηματζήδες για τον δεύτερο γύρο

Όχι ένα, όχι δύο αλλά… τρία debate ζητά πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου αφού χθες δήλωσε ανοιχτός να τα πει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ανδρουλάκη σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις, όσες περισσότερες φορές μπορεί μέχρι την Κυριακή.
Η εκτίμηση μας είναι πως ο Ανδρουλάκης, προφασιζόμενος τις προγραμματισμένες περιοδείες του των τριών τελευταίων ημερών, θα απορρίψει τις προτάσεις Παπανδρέου.
Και θα αφήσει μόνο ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα ντιμπέιτ, στην κρατική τηλεόραση, και με τους «σφιχτούς» όρους της προηγούμενης τηλεμαχίας, που δεν ευνοούν τον Παπανδρέου.

@ Από εκεί και πέρα οι δηλώσεις υποστήριξης υπέρ Ανδρουλάκη, παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας από το σύνολο των υποστηρικτών και των πέντε υπόλοιπων υποψηφίων του πρώτου γύρου. Η μάχη όπως φαίνεται και στα Στοιχήματα των μπουκμέικερ είναι ΧΑΜΕΝΗ γα τον ΓΑΠ, αφού η πιθανότητα επικράτησης του Ανδρουλάκη είναι στο 90% και του Γιώργου Παπανδρέου (που «πληρώνει» 9.00) στο 10%.
Τέλος όπως μάθαμε, και χθες κάποιοι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιχείρησαν να του προτείνουν το ενδεχόμενο απόσυρσης πριν τις κάλπες αλλά ο Γιώργος ξέκοψε κάθε κουβέντα, επιμένοντας στην υποψηφιότητα του. 

@ Στην Νέα Δημοκρατία πάντως δηλώνουν πως δεν ανησυχούν για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, αλλά χαράσσουν ήδη στρατηγική αντιμετώπισης του Ανδρουλάκη, που δείχνει ως ο πιο πιθανός αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ. Και ενώ με τον Γιώργο Παπανδρέου ήξεραν τι έχουν να αντιμετωπίσουν, με τον Ανδρουλάκη θα αναμένουν μέχρι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να δώσει δείγματα γραφής. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει.

@ Πιο ανήσυχοι είναι πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στον ΠΑΣΟΚ, αν και έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα στην «πράσινη» κάλπη. Και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα δεν έχει να κάνει με το ποιος θα εκλεγεί νέος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ αλλά η τεράστια δυναμική που καταγράφεται στην κοινωνία υπέρ του ΠΑΣΟΚ και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Όπως μας ενημέρωσε ο… ανταποκριτής μας στο Λονδίνο, ο Νότης Μηταράκης δηλώνει φαν του διάσημου Τούρκου σεφ Nusret και όποτε βρίσκετε στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας απολαμβάνει τις διάσημες μπριζόλες του Τούρκου μάγειρα  στο χλιδάτο «Nusr-Et Steakhouse».  Και για την ενημέρωση σας μόνο μια Giant Tomahawk (πρόκειται για μπριζόλα για τους αμύητους) τιμάται γύρω στις 1700 αγγλικές λίρες , κοντά δηλαδή στα 2000 ευρώ. 
Ως γνωστόν τα «γούστα» πληρώνονται και ο Νότης πάντα ήταν large…

@ Διερευνητικές επαφές για την άμεση επανένταξη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έχει ξεκινήσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά την πρόσφατη «κόκκινη» κάρτα που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό. Η απάντηση πάντως που λαμβάνει είναι πως το θέμα του θα συζητηθεί λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και μέχρι τότε θα έχει αξιολογηθεί και η γενικότερη στάση του.    

@ Δάνεια ύψους 5,4 δισ. ευρώ είχε χορηγήσει  έως το τέλος του εννιαμήνου η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ έως το τέλος του έτους, το ποσό θα έχει ανέλθει στα 5,7 δισ. ευρώ. 
Αυτό δήλωσε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε επενδυτικό πόλο για τα επόμενα χρόνια, ενώ ήδη καταγράφεται σημαντική επενδυτική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους της οικονομίας. Ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η συμμετοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 1,4 δισ. ευρώ και στην έκδοση ομολόγου additional tier 1 ύψους 0,6 δισ. ευρώ, αποτέλεσαν ορόσημο, τόσο για την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της. Παράλληλα επισήμανε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς σε μόλις 8 μήνες, έχει ολοκληρώσει το 90% του σχεδιασμού, τόσο αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όσο και αναφορικά με την κεφαλαιακή ενίσχυση. Ειδικά στο πρώτο σκέλος, σε λίγους μήνες επετεύχθη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) με τιτλοποιήσεις και πωλήσεις που έφθασαν σε ύψος ρεκόρ 16,4 δισ. ευρώ.

@  Ξεκινάει από σήμερα η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο που εκδίδει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το εύρος απόδοσης βρίσκεται στο 2,30 με 2,70%.
Ως γνωστόν  η εταιρία αποφάσισε την έκδοση κοινού, έντοκου, ομολογιακού δανείου, συνολικού ποσού έως €300.000.000, διάρκειας 7 ετών, διαιρούμενου σε έως 300.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία. (δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρο το ενημερωτικό δελτίο) 
Η νέα έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για πρώτη φορά ενσωματώνει και στην χώρα μας την ρήτρα αειφορίας, περιλαμβάνοντας όρους που δεσμεύουν τον ίδιο τον εκδότη κι όχι απλά τον χαρακτήρα των επενδύσεων στις οποίες θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που θα αντλήσει όπως γίνεται με τα πράσινα ομόλογα.
Η ρήτρα αειφορίας του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπει πως ο Όμιλος δεσμεύεται να μειώσει κατά 25% την ένταση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το τέλος του 2025, στόχος που θα επιτευχθεί βασιζόμενος στην πρόβλεψη για αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος (σε παράκτια και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) στα 3.000 MW μέχρι τη λήξη της διάρκειας του Ομολογιακού Δανείου.
Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, το βιβλίο προσφορών θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., εκτός της 10 Δεκεμβρίου 2021 κατά την οποία θα λήξει στις 4:00 μ.μ.
Τα αποτελέσματα της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθούν στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ η διαπραγμάτευση των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα αρχίσει στις 15 Δεκεμβρίου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...