Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Γιατί ο Μπρατάκος γίνεται υφυπουργός

Παρασκήνιο

Με αναβαθμισμένη ιδιότητα, αυτή του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, θα αναλάβει τελικά καθήκοντα στο Μαξίμου ο Γιάννης Μπρατάκος, στη θέση του παραιτηθέντος Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο Μπρατάκος θα ορκιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις αρμοδιότητές του πάντως να μην αλλάζουν από όσα προβλέπει ο νόμος για τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Η απόφαση αναβάθμισης της θέσης, όπως ανακοινώθηκε λίγη ώρα αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο να λειτουργεί περισσότερο πολιτικά έως τις εκλογές του 2023, έχει δυο παραμέτρους. Η μία είναι ότι ο Μητσοτάκης με αυτό τον τρόπο θέλει να σηματοδοτήσει τον ρόλο και το... βάρος της συγκεκριμένης θέσης στο φόντο και του κλίματος σύγκρουσης που έχει εμπεδωθεί με το θέμα των παρακολουθήσεων. Η δεύτερη έχει πρακτική διάσταση, αφού ο νέος γραμματέας θα είναι πλέον πολιτικό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...