Όσο περνούν οι μέρες όλο και πιο πολύ ενισχύεται η θεωρία πως οι Ελληνικές και Τουρκικές εκλογές θα «τρέξουν» παράλληλα. Την αίσθηση αυτή επιβεβαιώνουν και σειρά δημοσιευμάτων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στην Τουρκία που εμφανίζουν τον Ερντογάν αποφασισμένο να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου που είναι και το deadline.  

Ως πιο πιθανές ημερομηνίες των Τουρκικών εκλογών εμφανίζονται οι δύο πρώτες Κυριακές του Μαΐου ή τα τέλη Απριλίου. Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες το πιθανό σενάριο είναι ο Μητσοτάκης να πάει πιο «πίσω» τις πρώτες Ελληνικές κάλπες- πάντα στα Συνταγματικά όρια- αφού σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί μια ενδεχόμενη (όσο και πιθανή) Τουρκική προβοκάτσια στο Αιγαίο να εκδηλωθεί επί υπηρεσιακής Κυβέρνησης.   

@ Πολλά είναι τα ονόματα που κυκλοφορούν στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα αναφορικά με την θέση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στην προεκλογική μάχη. 

Η καλύτερη επιλογή για τον Μητσοτάκη προφανώς και ήταν ο Κυριάκος Πιερακκάκης, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν υφίσταται πλέον. Με τον πιο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να ρίχνεται στην μάχη της Ά της Αθήνας με στόχο με την πρωτιά – που αντικειμενικά και την αξίζει. 

Από εκεί και πέρα η αίσθηση είναι πως ο πρωθυπουργός θα καταλήξει σε ένα πρόσωπο από το στενό κύκλο των συνεργατών του – που δεν θα πολιτευθεί- και θα έχει πλήρη γνώση του κυβερνητικού έργου και κυρίως βαθιά γνώση του τομέα της οικονομίας..

Εκεί όπου η «αντίπαλος» του Πόπη Τσαπανίδου, αντικειμενικά, δεν σκαμπάζει… γρι.  

@ Σε νέες «αποκαλύψεις» για σειρά γαλάζιων βουλευτών, μετά τον Πάτση και τον Χειμάρα  που «εμπλέκονται» σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαρρέουν πως θα προχωρήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Έτσι είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ή… ώρες να δούμε πρωτοσέλιδους τίτλους για μέλη της ΚΟ της ΝΔ που θα εμφανίζονται, αυτοί ή συγγενικά τους πρόσωπα να συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

@ Εκτός από την Κρήτη, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος Αλέξης, εσχάτως στο προεδρικό τραπέζι της Κουμουνδούρου έχει πέσει η ιδέα της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού στα δυτικά της Αθήνας. Βλέπετε, η συγκεκριμένη περιφέρεια δυσκολεύει εξαιρετικά, αφού εκτός από τη δυναμική που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίζουν την αυξημένη διείσδυση της υποψηφιότητας Χρυσοχοΐδη στην κεντροαριστερή δεξαμενή. Οι δύο αυτοί λόγοι είναι αρκετοί για να οδηγήσουν τον Τσίπρα στα δυτικά.

@ Με... μισό μάτι έχουν αρχίσει να κοιτάνε (ξανά) τον Ευκλείδη Τσακαλώτο διάφοροι σύντροφοί του στους «53», αλλά και ευρύτερα στην «Ομπρέλα» -δηλαδή στην εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι το τελευταίο διάστημα πολλοί «υποψιασμένοι» παρατηρούν ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών έχει έρθει πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που κάποιοι άλλοι εσωκομματικοί συνοδοιπόροι του τον... περιμένουν στη γωνία το βράδυ των εκλογών. Άσπονδοι «φίλοι» του Ευκλείδη αποδίδουν την επαναπροσέγγισή του με τον πρόεδρο στο φόβο που έχει μήπως «πατώσει» στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, καθώς δεν θέλει να ζητήσει την ψήφο των ΣΥΡΙΖΑίων ως το «αντίπαλον δέος» ούτε ως αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και κάποιοι παραδοσιακοί συνομιλητές του, που βλέπουν τα «κολλητηλίκια» με τον Τσίπρα, σχεδιάζουν μετά τις Γιορτές να τού υπενθυμίσουν ότι πρέπει να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

@ Στον Περισσό κατέληξαν πως δεν αξίζει ο κόπος να κάνουν σημαία την υπόθεση των υποκλοπών, παρότι το ΚΚΕ το «άκουγαν» μέχρι τα… τασάκια του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Από τις λιγοστές πληροφορίες που διέρρευσαν λέγεται ότι το ζήτημα συζητήθηκε σε επιτελικό επίπεδο, αλλά το συμπέρασμα ήταν ότι δεν πρόκειται να … πέσει η κυβέρνηση από τις παρακολουθήσεις.

Έτσι λοιπόν το ΚΚΕ ετοιμάζεται να επενδύσει στην ακρίβεια και στα εργατικά, όπου  χει εμπειρία αντιπολίτευσης.

Και μιας και μιλάμε για το ΚΚΕ μετά από μεγάλο διάστημα να σας πούμε ότι κυκλοφορεί μια φήμη ότι το κόμμα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Σεμίνα Διγενή, προκειμένου να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του Περισσού.

Άλλωστε η κυρία Διγενή είχε κατέβει με το ΚΚΕ στις προηγούμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και είχε έρθει πρώτη σε ψήφους, αλλά παραιτήθηκε τότε…

@ Έρχονται Εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, οπότε η... κάνουλα των χρηματοδοτήσεων θα ανοίξει ακόμη περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το πρόγραμμα του υπ. Οικονομικών για την οδική ασφάλεια των πολιτών σε περιφέρειες και δήμους, σε ολόκληρη τη χώρα. Με υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, Θόδωρου Σκυλακάκη και Στέλιου Πέτσα αντίστοιχα, θα διατεθούν συνολικά 492 εκατ. ευρώ για την ένταξη έργων σε 59 δήμους. Ελπίζουμε αυτά τα λεφτά να πιάσουν τόπο…

@ Από την 01/01/2022 το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει τις νέες τιμές ζώνης, οι οποίες είναι πολύ υψηλές σε ένα σημαντικό τμήμα της επικράτειας. Τότε οι Δήμαρχοι σφύριζαν αδιάφορα και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 10% είχε στείλει στοιχεία με τις εκτιμώμενες τιμές ζώνης στις περιοχές τους. Έτσι, ήρθε το υπουργείο και έλαβε μονομερώς την απόφαση για αύξηση των τιμών. Αφού ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και τώρα τη σκυτάλη των αντιδράσεων παίρνουν οι Δήμαρχοι, οι οποίοι ήταν απόντες κατά την αρχική διαδικασία! Οι τελευταίοι ζητούν "κούρεμα" των τιμών ζώνης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τους κάνει το... χατίρι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο οι πίνακες με τις προτεινόμενες τιμές και μένει να δούμε τι περιθώρια μειώσεων έχει το υπουργείο. Έρχονται εκλογές και όλοι θα ήθελαν να μοιράσουν κάποια... δώρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, έστω και αργοπορημένα

@ Θραύση κάνει το OPAP Store App, το νέο ψηφιακό εργαλείο στα χέρια των παικτών που βρίσκονται εντός των καταστημάτων ΟΠΑΠ, καθώς ήδη οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπέρασαν τους 500.000. Η εφαρμογή είναι πολύ διαδομένη και έχει απήχηση κυρίως στο νεανικό κοινό. Μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς οι πελάτες που παρακολουθούσαν τους αγώνες από τα καταστήματα τη χρησιμοποιούσαν για να συμμετάσχουν και στο δωρεάν παιχνίδι "MundoBall". Το OPAP Store App αποτελεί ένα νέο ψηφιακό εργαλείο στα χέρια των παικτών που βρίσκονται εντός των καταστημάτων OΠΑΠ, δίνοντας τη δυνατότητα να παίζουν εύκολα και γρήγορα, ενώ ενημερώνονται για τα παιχνίδια που θέλουν, μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ. Παράλληλα, στην εφαρμογή συμμετέχει και το πρόγραμμα "OΠΑΠ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ", με το οποίο οι χρήστες "σκανάρουν" τα δελτία τους για να δουν αν έχουν κερδίσει. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ περιμένει νέο άλμα του τζίρου και των κερδών, λόγω και του Μουντιάλ του Κατάρ