Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ευρώπη να λάβει τολμηρές αποφάσεις για μεγαλύτερη αυτάρκεια

Παρασκήνιο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εγκυμονεί τον κίνδυνο «να δημιουργήσει αστάθεια για μεγάλο διάστημα σε όλη την ευρύτερη περιοχή», προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στην τελετή για την έναρξη του 24ου Συμποσίου της Σύμης. Το συμπόσιο οργανώνει το ίδρυμα Παπανδρέου, δίπλα στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως οι συζητήσεις στο φετινό Συμπόσιο αφορούν «τη μεγάλη κρίση που περνάει τώρα η Ευρώπη και ο κόσμος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αυτός έχει μεγάλες συνέπειες που βιώνουμε και στην Ελλάδα στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τις μεταφορές.

«Τις επιπτώσεις αυτής της τραγικής και παράλογης εισβολής θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες, γιατί χρειάζεται η Ευρώπη και η χώρα μας να πάρει τολμηρές αποφάσεις για μεγαλύτερη αυτάρκεια σε πολλούς τομείς αν θέλουμε να θωρακίσουμε το μέλλον και να διαφυλάξουμε τα δημοκρατικά κεκτημένα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Εδώ, δίπλα στο Ναό του Ποσειδώνα, ξεκινάμε τις Εργασίες του 24ου Συμποσίου της Σύμης, με θέμα, τη μεγάλη κρίση που περνάει τώρα η Ευρώπη και ο κόσμος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος αυτός, έχει μεγάλες συνέπειες που βιώνουμε και στην Ελλάδα, στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τις μεταφορές. Κινδυνεύει όμως να δημιουργήσει και αστάθεια για μεγάλο διάστημα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Τις επιπτώσεις αυτής της τραγικής και παράλογης εισβολής, θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες, γιατί χρειάζεται η Ευρώπη και η χώρα μας να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για μεγαλύτερη αυτάρκεια σε πολλούς τομείς, αν θέλουμε να θωρακίσουμε το μέλλον και να διαφυλάξουμε τα δημοκρατικά κεκτημένα μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Φόρτωση άρθρων...