Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γιώργος Τράγκας: Το πόρισμα της αρχής «μαύρου χρήματος» - Μυστήριο με τις 10 ράβδους χρυσού

Ελλάδα

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για το Πόθεν Έσχες του Γιώργου Τράγκα αναφέρθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του απέκτησαν εισοδήματα 5,9 εκατομμυρίων ευρώ και περιουσία 23 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 18 χρόνια.

Πώς συνέβη αυτό; Μέσα από διαδικασίες νομιμοποίησης κερδών που λειτουργούσαν με δίαυλο εταιρείες οι οποίες αγόραζαν ακίνητα και στη συνέχεια μεταπουλούσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι εταιρείες φερόντουσαν ως οι αγοραστές ακινήτων μεγάλης αξίας και στην συνέχεια τα πουλούσαν στην αντικειμενική τους τιμή σε φυσικά πρόσωπα και αμέσως μετά έκλειναν εταιρείες οι οποίες είχαν ως έδρα τον Παναμά, τη Λιβερία ακόμα και τις Παρθένες Νήσους.

Μυστήριο με τις 10 ράβδους χρυσού σε θυρίδα στο εξωτερικό

Οι 10 ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα του Γιώργου Τράγκα στο εξωτερικό με την αξία τους να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών. Η απόκτηση τους θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη ενώ αναζητούνται αν υπάρχουν έγγραφα που να δικαιολογούν πώς βρέθηκαν στα χέρια του εκδότη. Να σημειωθεί, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega πως η τιμή μιας ράβδου χρυσού βάρους ενός κιλού, αποτιμάται περίπου 57.000 ευρώ. Όσο μικρότερες είναι οι ράβδοι χρυσού τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία τους καθώς η εμπορευσιμότητα τους είναι πιο εύκολη.

Οι Αρχές ερευνούν τα εξής:

  • Πού αγοράστηκαν αφού δεν πωλούνται ως μέταλλο
  • Πώς βρέθηκαν στην κατοχή του δημοσιογράφου
  • Αν υπάρχουν παραστατικά
  • Ποιος είναι ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γιώργο Τράγκα πώς τις προμηθεύτηκε
  • Πώς κατέληξαν σε θυρίδες στο εξωτερικό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...