Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

H διεύρυνση του ΚΙΝΑΛ και ποια νέα πρόσωπα «ρίχνονται στη μάχη» - Όλα τα ονόματα

Η επόμενη πρόκληση που έχει μπροστά του ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να κερδίσει το στοίχημα της αμφίπλευρης διεύρυνσης του κόμματος, ώστε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο. 

Άλλωστε, στόχος του είναι να εκτοπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Aξιωματική Aντιπολίτευση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αναδειχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και να διεκδικήσει μελλοντικά την κυβέρνηση.
 
Η αμφίπλευρη διεύρυνση θα αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοκαθορίζονται κεντρώες, κεντροαριστερές, μεταρρυθμιστικές και θα γίνει στη βάση ενός σαφούς πολιτικού και ιδεολογικού προγράμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται προσώρας  να ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο εικάζεται πως κάποια από τα πρώτα πιθανά ανοίγματα της νέας ηγεσίας εκτός κομματικών τειχών, θα είναι σε στελέχη, που είχαν για διάφορους λόγους αδρανοποιηθεί.

Στο δρόμο προς το Συνέδριο θα κληθούν να συμμετάσχουν και άλλες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, οι συνδικαλιστές, οι αγροτοσυνδικαλιστές, οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη που εκφράζουν το χώρο της οικολογίας.
 
Μετά τις γιορτές, αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα βρίσκονται σε κομβικά πόστα για την αποτελεσματική λειτουργία της Χαριλάου Τρικούπη, ώστε το κόμμα να μπει και επισήμως σε τροχιά.
 
Μια από τις πρώτες κινήσεις του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ο ορισμός του νέου Εκπροσώπου Τύπου. Επικρατέστερος για να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο είναι ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, που ανήκει στον στενό πυρήνα της ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη.
 

Αντιστοίχως, σε κομβικά πόστα δίπλα στον πρόεδρο θα αξιοποιηθούν ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Αμφότεροι είναι άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του Νίκου Ανδρουλάκη και θεωρούνται εξ απορρήτων του.
 
Στην επικοινωνιακή οµάδα θα βρίσκονται ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Βαγγέλης Τσόγκας, η Ειρήνη Κωστάκη και ο Βασίλης Πανάγου, που «έτρεξε» τα social media την προεκλογική περίοδο και θεωρείται ειδικός στο συγκεκριμένο κομμάτι.
 
Κεντρικό ρόλο θα έχουν, επίσης, ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Μάρα Κουκουδάκη, ο Γρηγόρης Φελώνης, η Νανά Βρυώνη, ενώ αναζητείται μια φόρμουλα συνεργασίας για τρεις από τους στενότερους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. Τον Μανώλη Όθωνα, τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Νίκο Βοσδογάνη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...