Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οn Target: Οι πρόωρες εκλογές, η επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στους «γκαλοπατζήδες» και γιατί Σκανδαλίδης – Πρωτόπαπας στηρίζουν Ανδρουλάκη

@ Το δια ταύτα της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η ξεκάθαρη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού προς τους ανησυχούντες «γαλάζιους» βουλευτές πως δεν θα προκηρύξει αιφνιδιαστικά εκλογές μέσα στην Άνοιξη του 2022. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και οι 300 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου – και όχι μόνο οι Νεοδημοκράτες - αυτή την εξέλιξη «τρέμουν» και ήδη κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς. 
Ο πρωθυπουργός πράγματι ήταν ΑΠΟΛΥΤΟΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ και χθες πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετία και αυτό μάλλον επιθυμεί και να πράξει. 
Αλλά με τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό (νέο αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ, Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ κλπ)  και με τον «μπαμπούλα» της πανδημίας πάνω από το κεφάλι της Κυβέρνησης, ποιος άραγε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί επακριβώς τους επόμενους μήνες;           

@ Συνεχίζεται η ομοβροντία δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τους τρεις υποψηφίους (Γιώργο Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη) να κινούνται σε ποσοστά πάνω κάτω ταυτόσημα, με τον Λοβέρδο πάντως, τουλάχιστον στις δημοσιοποιημένες μετρήσεις, να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων δύο για τον επόμενο γύρο. 
Μετά την χθεσινή Opinion, αναμένονται μέχρι και την Κυριακή άλλες δύο ή τρεις μετρήσεις με τα ίδια πάνω κάτω αποτελέσματα. Τα νούμερα των οποίων ΔΕΝ επιβεβαιώνουν την περιρρέουσα  πολιτική αίσθηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί προβάδισμα (και δη ισχυρό) έναντι των Λοβέρδου – Ανδρουλάκη.
Και όπως πάντα λέμε η «νεκροψία», δηλαδή η κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου, θα δείξει πόσο μέσα ή έξω έπεσαν οι εταιρείες μετρήσεων. 

@ Στο θέμα των δημοσκοπήσεων πάντως παρενέβη χθες η Χαριλάου Τρικούπη και με μια ΑΣΥΝΗΘΙΣΤA σκληρή ανακοίνωση της υπονόησε ξεκάθαρα πως τα αποτελέσματα κάποιων δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν την κυβερνητική επιθυμία για το πολιτικό στίγμα του ΚΙΝΑΛ υπό τον νέο του αρχηγό.
Η ανακοίνωση, που προφανώς «φωτογραφίζει» την Opinion Poll, αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο στην συνεχιζόμενη βεντέτα της Χαριλάου Τρικούπη με την συγκεκριμένη εταιρεία.    

@ Την ίδια στιγμή στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκονται, όπως μαθαίνουμε, τρία  μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την επικράτηση του ευρωβουλευτή και του δίνουν καθημερινά χρήσιμες συμβουλές για τον προεκλογικό αγώνα. 
Ο λόγος για τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Κώστα Σκανδαλίδη, τον διευθυντή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Σαλαγιάννη και τον Χρήστο Πρωτόπαπα.
Όσον αφορά μάλιστα τον τελευταίο, στη δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα λέγεται ότι η επιλογή Ανδρουλάκη ήταν για τον ίδιο αναγκαίο κακό, καθώς με το σύστημα Παπανδρέου είναι «σφαγμένος» και με τον Ανδρέα Λοβέρδο διαφωνεί πολιτικά και ιδεολογικά. 

@ Αυτός που πάντως μένει παντελώς αμέτοχος στην εσωκομματική πασαρέλα και στις ένθεν κακείθεν… πιρουέτες, είναι ο πιο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά για μια σχεδόν εικοσαετία, που διατηρεί πάντα εξαιρετικά χαμηλό δημόσιο προφίλ. Ο λόγος για τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Βοσδογάνη, ο οποίος μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στις 12 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί και ως «θεματοφύλακας» της πολιτικής παρακαταθήκης της αείμνηστης Φώφης, η οποία επιθυμούσε η εσωκομματική διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά και εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

@ Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η μετά από πολύ καιρό συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Όλγα Κεφαλογιάννη.
Και η κουβέντα δεν περιορίσθηκε μόνο στα… δίδυμα της βουλευτού Α΄ Αθηνών, αλλά αφορούσε το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων. Και παράλληλα πρέπει να βοήθησε έτσι ώστε να λυθούν και κάποιες… μικροπαρεξηγήσεις.        

@ Ελαφρώς παλιό αλλά έχει το όποιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον του. Αφού μάθαμε πως κατά την τελευταία (και αποχαιρετιστήρια) επίσκεψη της Μέρκελ στην χώρα μας διερευνήθηκε από Γερμανικής πλευράς το ενδεχόμενο, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Γερμανίδα Καγκελάριος να συναντηθεί και με όλους τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς με τους οποίους «συνεργάστηκε» από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας.
Προφανώς κάποιος «πρώην» δεν εμφανίστηκε και πολύ… πρόθυμος να συναντηθεί με την Μέρκελ, και τελικά αυτή αποφάσισε να μην δει κανέναν.

@ H TEΡΝΑ Ενεργειακή δεν πωλείται ξεκαθαρίζει με δημόσια ανακοίνωση της η εταιρεία απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο  για προσέλκυση θεσμικών χαρτοφυλακίων, καθώς και για νέες επιχειρηματικές συνεργασίες στο πλαίσιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν δημοσιευμάτων, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δηλώνει: Δεν υφίσταται θέμα πώλησης της Εταιρείας. Η Εταιρεία έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει θεσμικά χαρτοφυλάκια που επιθυμούν να τοποθετηθούν μετοχικά σε αυτή. 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας προφανώς μελετάει διάφορα σχέδια και προτάσεις για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες κι επιχειρηματικές συμφωνίες…».       

@ Το μεγάλο βήμα για την άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου επταετούς διάρκειας με δημόσια προσφορά, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί σήμερα η ElvalHalcor. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το επιδιωκόμενο εύρος απόδοσης για την έκδοση κινείται μεταξύ 2,4% έως 2,9%. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση παλαιότερων τραπεζικών δανείων και για κεφάλαιο κίνησης.
Ακόμα, οι ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω Δημόσιας Προσφοράς εντός της Ελληνικής Επικράτειας στο σύνολο του επενδυτικού κοινού, δηλαδή σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές, εντός περιόδου τριών (3) εργασίμων ημερών. 
Η τελική απόδοση και το επιτόκιο θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν στον διαδικτυακό τόπο της Εκδότριας και του Χρηματιστηρίου Αξιών το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

@ Σημαντική άνοδο σε τηλεθέαση καταγράφει η βραδινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού «Κontra». Είναι χαρακτηριστικό πως από το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων που παρουσιάζει ο, σοβαρός και πάντα «διαβασμένος» δημοσιογραφικά Γιώργος Μελιγγώνης, παρελαύνει καθημερινά η «Α Εθνική» της πολιτικής ζωής του τόπου. Ενώ σχεδόν κάθε βράδυ, η Αναστασία Γιάμαλη μέσα από την μεταμεσονύκτια εκπομπή της «Kontra 24», βγάζει «ειδήσεις» που την επόμενη μέρα παίζουν ψηλά στο σύνολο των διαδικτυακών και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.             
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Φόρτωση άρθρων...