Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

H πρόβλεψη του Σωτήρη Τσιόδρα ο διπλός εφιάλτης του Τσίπρα, και γιατί ναυάγησαν οι εκδόσεις δύο εβδομαδιαίων εφημερίδων

Μέσα στην γενική ανησυχία έως μαυρίλα των τελευταίων ημερών λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, ήρθε και μια είδηση από τον… άγιο άνθρωπο και, αντικειμενικά, ΚΟΡΥΦΑΙΟ Έλληνα λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα που μας έκανε να αισιοδοξήσουμε, έστω και συγκρατημένα. 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα «προέβλεψε» χθες το πλέον εμβληματικό πρόσωπο, στον αγώνα κατά της covid, μπήκαμε ήδη στην οδό της σταδιακής επανόδου στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, η οποία όμως υποχρεωτικά θα συνυπάρξει με την αυστηρή επιτήρησης του κορωνοϊού που θα συνεχίσει την ενδημική του παρουσία.
Προειδοποίησε πάντως ότι δεν είμαστε στο τέλος της ιστορίας του κορωνοϊού αλλά ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε «επείγουσα φάση».
Επικαλούμενος στοιχεία από την Ελλάδα, ο καθηγητής ανέφερε ότι η προστασία από σοβαρή νόσο και θάνατο ανεβαίνει περίπου στο 100% με τις τρεις δόσεις του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού. Στη χώρα μας, πρόσθεσε, είχαμε την πρόληψη περίπου 20.000 θανάτων στον ελληνικό πληθυσμό.
Στο δια ταύτα λοιπόν, φορέστε τα ανοιξιάτικα σας, γιατί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα ανοίξουν (σχεδόν) τα πάντα. Και θα επιστρέψουμε πιο «σοφοί», ελπίζουμε, στην όποια νέα κανονικότητα. 

@ Ανεβάζει στροφές η Πειραιώς, ενόψει και του «γαλάζιου» Συνεδρίου που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου. Χθες  συνεδρίασε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος  η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Συνεδρίου υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Γιάννη Μπρατάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη και των υπολοίπων μελών της.
Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο προσυνεδριακός διάλογος, οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου όπως και οργανωτικά ζητήματα.
Και η εκλογική ετοιμότητα θα συμπληρώναμε εμείς…

@ Και επειδή, όλες οι αντίστοιχες σαν το On Target στήλες, ισχυρίζονται πως «τα γράψανε πρώτες» εμείς ως… δεύτεροι θα κάνουμε μια επισκόπηση κάποιων (νέων) «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων.  Έτσι όπως όλα δείχνουν, «κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ά της Αθήνας (και όχι στην Α΄ Πειραιά) ενώ σχεδόν δεδομένη θεωρείται η κάθοδος της Σοφίας Ζαχαράκη το Υπόλοιπο Αττικής. Από εκεί και πέρα, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος , που το όνομα τους «παίζει» σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή τους στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα εκτεθούν στην μάχη του σταυρού.             

@ Δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός στον κόσμο που να μην έχει αγωνία κάθε φορά που παίρνει στα χέρια του την επόμενη «φουρνιά» δημοσκοπήσεων. Ωστόσο, για τον Αλέξη Τσίπρα η αγωνία είναι διπλή: η μία αφορά το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, δηλαδή κατά πόσον το κόμμα του θα παραμείνει πάνω από το 20% ή θα αρχίσει να φθίνει υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Κατά πόσον, δηλαδή, θα αρχίσει να ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι και θα μειωθεί η ψαλίδα με τη ΝΔ ή θα αναδειχθεί μία τάση ανατροπής των συσχετισμών στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Με άλλα λόγια, ο ένας φόβος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμπέδωση της πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο άλλος η ολοένα και εντεινόμενη αυξητική τάση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ.  

@ Ωστόσο, από τις δημοσκοπήσεις δεν προκύπτουν μόνο δύο φόβοι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ένας εφιάλτης: ο εφιάλτης του Συνεδρίου. Και εξηγούμαι: ο βασικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν πως ως τον Απρίλιο, που θα διεξαχθεί το Συνέδριο του κόμματος και ως τον Μάιο που θα διοργανωθεί η πανελλαδική ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, κάτι η ακρίβεια, κάτι η πανδημία, θα έχει αρχίσει να ανατρέπεται το δημοσκοπικό σκηνικό. Όχι, ουδείς πίστευε στην Κουμουνδούρου ότι θα περνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος. Όμως, άλλο αυτό και άλλο να φτάσουμε στον Απρίλιο και η ΝΔ να «ρίχνει» πάλι 11 μονάδες στον ΣΥΡΙΖΑ! Στην περίπτωση αυτή, η ελπίδα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας ότι όσο ανέβαιναν τα ποσοστά θα έπεφταν οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο Συνέδριο, θα αποδειχθεί φρούδα. Άλλη μία «αυταπάτη», δηλαδή...

@ Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγούνται οι προσπάθειες για την έκδοση δύο νέων εβδομαδιαίων εφημερίδων. Στην πρώτη περίπτωση που αφορά ιδιοκτήτη περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού στην Αττική, ο οποίος διερεύνησε το ενδεχόμενο να εκδώσει εφημερίδα που θα κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επικρατούν δεύτερες σκέψεις. Κυρίως λόγω του διπλασιασμού του κόστους του εκτυπωτικού χαρτιού που εκτινάσσει στα ύψη τα έξοδα, και καθιστά μια νέα έκδοση υψηλού ρίσκου. 
Στην δεύτερη περίπτωση, που αφορά ιδιοκτήτη φιλο-ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ ιστοσελίδας και τα… μεγαλεπήβολα σχέδια του να στήσει ένα «παρεμβατικό» φύλλο της Κεντροαριστεράς και εδώ το project δεν προχωρά. Παρά τις ατέρμονες συζητήσεις από την ηγεσία της Κουμουνδούρου μέχρι και με σειρά ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ δημοσιογράφων, τελικά ο… φέρελπις εκδότης έκανε πίσω.        

@ Προσωρινός μειοδότης για το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης αναδείχθηκε η κοινοπραξία των εταιρειών ΤΕΡΝΑ - Άκτωρ - Intrakat. Στον διαγωνισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε και η Αβαξ. 
Το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης (το τμήμα από την Αττική Οδό έως τον Ανισόπεδο Κόμβο της Εθνικής Οδού) είναι προϋπολογισμού 434 εκατ. ευρώ και αφορά στη μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους περίπου 3,8 χλμ.(σε 4,2 χλμ μαζί με την προαίρεση).}
Το έργο θα μελετηθεί, θα εκτελεστεί μέσα στα διοικητικά όρια των Δήμων Πεύκης και Λυκόβρυσης του Ν. Αττικής.

@ Τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στο θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων για την σωστή λειτουργία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.
Ειδικότερα, κατά τον χαιρετισμό του στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως έναν αξιόπιστο και σύγχρονο θεσμό, ενώ επισήμανε ότι η Πειραιώς ήταν μάλιστα η πρώτη Τράπεζα που ίδρυσε Επαγγελματικό Ταμείο για τους εργαζομένους της.

@ Μειοδότης στον διαγωνισμό για το οδικό έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας και Παράκαμψης Ψαχνών, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος Mytilineos.
Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών, με τη διερχόμενη κυκλοφορία να διοχετεύεται στη νέα οδό και στην απόδοση στην κυκλοφορία ενός ενιαίου και ασφαλούς οδικού άξονα.
Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Η Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών περιλαμβανόταν στα τρία έργα που δημοπράτησε αυτόν τον μήνα το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Φόρτωση άρθρων...