Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Λισαβόνας (Photos)

Στο δημαρχείο της Λισαβόνας μετέβη χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Πορτογαλία.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε από τον δήμαρχο της Λισαβόνας Carlos Moedas το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Έπειτα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Έρευνας κατά του Καρκίνου Champalimaud, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Marcelο Rebelo de Sousa και η επικεφαλής του Ιδρύματος Leonor Beleza. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καινοτόμου κέντρου, συνομίλησε με ερευνητές και ενημερώθηκε για την επιστημονική έρευνα και τα σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Ακολούθησε συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Επικρατείας και Προεδρίας της πορτογαλικής κυβέρνησης Mariana Vieira da Silva στην πρωθυπουργική κατοικία και γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Marcelο Rebelo de Sousa και τον δήμαρχο Carlos Moedas, περιηγήθηκε με τραμ στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας. Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στη συλλογή «Távora Sequeira Pinto» στο Μουσείο της Ανατολής.

Αργότερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ακόμη, μαζί με το δήμαρχο της Λισαβόνας, την περιοχή Chelas, η οποία αναμορφώθηκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και προσφέρει κοινωνική στέγαση για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους και ξεναγήθηκε στην κοινοτική βιβλιοθήκη Marvila.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίωνα.

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Λισαβόνας
H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Λισαβόνας
H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Λισαβόνας

 

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Λισαβόνας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...