Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η… γκαντεμιά του ΣΥΡΙΖΑ με τις «κασέτες», το στραπάτσο Βενιζέλου με την Καϊλή, και οι εισηγήσεις στον Ανδρουλάκη για διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ

Παρασκήνιο

Τι κακό είναι αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ; Να μην τους βγαίνει ούτε μια ζαριά βρε αδερφάκι μου, παρά την προετοιμασία, την σκηνοθεσία και τις απανωτές θεατρικές παραστάσεις Τσίπρα.
Και για να τα κάνουμε πιο «λιανά»: Στήσανε που λέτε οι «σύντροφοι» ολόκληρο σκηνικό την περασμένη βδομάδα στην Βουλή, με τον Τσίπρα να ρωτά και να ξαναρωτά τον Κυριάκο ειδικά για τον  Χατζηδάκη, έχοντας παράλληλα προαποφασίσει να διοχετεύσουν από το σκοτεινό δίκτυο υποκλοπών που συναλλάσετε η Κουμουνδούρου, το περιεχόμενο από υποκλαπείσες συνομιλίες του «γαλάζιου» υπουργού στο Documento.
Συνομιλίες που δείχνουν αληθινές, αλλά το πιο πιθανό είναι να αποτελούν τμήμα του «σέρβις» που προσέφεραν ιδιώτες σε μεγαλοεπιχειρηματίες, παρά προϊόν υποκλοπής από την ΕΥΠ, που προφανώς δεν είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν λόγο να «ακούει» τον Χατζηδάκη.
Και εκεί που «στήθηκε» όλη αυτή η μηχανή, «σκάει» το θέμα Καϊλή και κανείς δεν ασχολείτε με τις ΣΥΡΙΖΑΪΚΕΣ μηχανορραφίες. 
Μιλάμε για την επιτομή της… γκαντεμιάς.     

@ Την ίδια στιγμή βεβαίως το θέμα της Καϊλή, είναι και ΣΟΒΑΡΟ και πολύ… ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ για διάφορους εγχώριους όψιμους «δικαιωματιστές» - προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αφού το πιο πιθανό είναι οι Βελγικές διωκτικές αρχές που ξεσκέπασαν το κύκλωμα, να προχώρησαν και σε ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΈΣ των «πρωταγωνιστών» της ιστορίας, μεταξύ των οποίων εκτός από την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι και δύο ακόμη εν ενεργεία  Ευρωσοσιαλιστές βουλευτές.
Μα καλά εκεί στο Βέλγιο δεν υπάρχει ένας καθηγητής Νομικής… επιπέδου Ξενοφώντος Κοντιάδη, Σωτηρέλη ή ένας Μαραντζίδης βρε αδερφέ  για να καταγγείλει το «παρακράτος» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και τις Βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας;
Και που… εξαφανίστηκε άραγε εκείνος ο λαλίστατος Βενιζέλος, ο γνωστός «μέντορας» της Εύας και ο άνθρωπος που… παραμύθιασε τον Ανδρουλάκη πως η απόπειρα υποκλοπής των τηλεφωνικών του συνομιλιών, θα μπορούσαν να τον κάνουν μέχρι και πρωθυπουργό; 

@ Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ με αφορμή και την υπόθεση Καϊλή βρίσκεται ένα βήμα πριν την εσωκομματική έκρηξη, αφού όλη αυτή η ιστορία κάνει προφανώς τεράστια ΖΗΜΙΑ στον Ανδρουλάκη. Έτσι παρά την σχετικά άμεση διαγραφή Καϊλή, η υπόθεση ξύπνησε παλιά πάθη μεταξύ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών που αλληλοβρίζονταν όλο το Σαββατοκύριακο στα social media. Ενώ την ίδια στιγμή, δείχνει να πάει στράφι και όλη η προσπάθεια της νέας ηγεσίας να «ξεφορτωθεί» το όποιο αμαρτωλό παρελθόν της παράταξης.
Είναι σε πολύ δύσκολη θέση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε.

@ Την ίδια βεβαίως στιγμή κάποιοι ανεγκέφαλοι «συμβουλάτορες» του Ανδρουλάκη, τον προτρέπουν, με αφορμή την υπόθεση Καϊλή να προχωρήσει στην καρατόμηση και του Λοβέρδου.
Και όπως φαίνεται από τα παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή, είναι ικανός για όλα: «Δεν θα ανεχτώ προσωπικές στρατηγικές, που βάζουν το εγώ τους πάνω από την ενότητα  και την προοπτική της παράταξης» ανάφερε «φωτογραφίζοντας» τον Λοβέρδο για να καταλήξει: «Η μεγάλη μάχη απαιτεί από όλους μας να στρατευθούμε ενωμένοι ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών πολιτών. Όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες, δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης…»
Εκτιμούμε πως ο Ανδρουλάκης, παρότι πολύ στριμωγμένος, δεν θα προχωρήσει σε μια κίνηση (προεκλογικής) διαγραφής του Λοβέρδου, η οποία αντικειμενικά συνιστά πολιτική αυτοκτονία για τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

@ Tην ώρα βεβαίως που όλοι εμείς, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και παρατρεχάμενοι τους ασχολούμαστε με όλα τα παραπάνω ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ κόσμος ζει σε άλλους ρυθμούς.
Έτσι σε εορταστικό κλίμα μπαίνουν οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, αλλά και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με τις κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να έχουν πάρει φωτιά. 
Τρίκαλα Θεσσαλίας και Δράμα έχουν ανοίξει τα θεματικά πάρκα (Μύλος των Ξωτικών και Ονειρούπολη), που προσελκύουν κάθε χρονιά μεγάλο αριθμό επισκεπτών, και είναι σχεδόν fully booked όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τα Φώτα, ενώ πολύ υψηλές πληρότητες καταγράφουν ήδη Αράχωβα, Πήλιο, Καρπενήσι, Κορινθία, όπως και τα χωριά των Ιωαννίνων. 
Η ζήτηση είναι αυξημένη τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και όλα δείχνουν ότι η όρεξη για διακοπές έχει ανοίξει για τα καλά, παρά τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις λόγω του ενεργειακού. 

@ Στην υλοποίηση της δέσμευσής της για τον διπλασιασμό του ελάχιστου ορίου που θα απαιτείται εφεξής για την απόκτηση Χρυσής Βίζας, από 250 χιλ. ευρώ σε 500 χιλιάδες ευρώ, φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση από το νέο έτος, επιχειρώντας να αυξήσει το διαθέσιμο απόθεμα ακινήτων προς αγορά από ενδιαφερόμενους Έλληνες.
Σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Παπαθανάσης εισηγήθηκε την εφαρμογή της νέας διάταξης με ημερομηνίας εφαρμογής την 01.01.2023.
Όπως προβλέπεται, το ελάχιστο ποσό επένδυσης για την απόκτηση της golden visa θα αφορά στην αγορά ενός μόνο ακινήτου, ενώ η αύξηση του ορίου προκαταβολής θα ισχύσει για την Περιφέρεια της Αττικής, με εξαίρεση τα νησιά που υπάγονται σ’ αυτήν, την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο. 

@ Νέα μέτρα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενδυναμώσει τη χρήση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων.
Στα μέτρα που εξετάζονται από την ΕΓΔΙΧ, με στόχο την εξάντληση των περιθωρίων συναινετικής λύσης μεταξύ οφειλέτη και πιστωτή, είναι να προστεθεί ένα επιπλέον στάδιο ανάμεσα στην απόρριψη της αίτησης και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης. 
Με την προσθήκη της διαμεσολάβησης, οι πιστωτές θα το "σκεφτούν διπλά" προτού απορρίψουν ένα αίτημα, καθώς μετά η κατάσταση περιπλέκεται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την 1η Δεκεμβρίου, μέσω του Εξωδικαστικού έχουν υλοποιηθεί 2.221 ρυθμίσεις οφειλών, συνολικού ύψους 406 εκατ. ευρώ. 

@ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπέγραψαν στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο ομόλογός του στον Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.  
Μέσω της συνεργασίας αυτής, η  ΔΕΠΑ θα συνδράμει τον Ο.Α.Κ. σε δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους, προκειμένου ο "Οργανισμός" να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και να επεκτείνει τις αναπτυξιακές του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς, σε επίπεδο Κρήτης. 
Το Μνημόνιο αποτελεί καρπό των συστηματικών επαφών που είχαν οι δύο φορείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ανοίγει τον δρόμο, αρχικά για τη βελτίωση της ενεργειακής λειτουργίας του Ο.Α.Κ. και των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του "Οργανισμού", αλλά και για μια σειρά ευρύτερων δράσεων που αφορούν τον "Ενεργειακό" κλάδο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Φόρτωση άρθρων...