Τρίτη
24 Μαΐου 2022

Η αγωνιώδης προσπάθεια του Τσίπρα για την πολιτική του επιβίωση   

Παρασκήνιο

Μία απέλπιδα προσπάθεια να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο κόμμα του σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από την απόφαση να προχωρήσει στην εκλογική αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. 

Τα αρνητικά αποτελέσματα των μετρήσεων και η κακή εικόνα που παρουσιάζει η Κουμουνδούρου σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, υποχρέωσαν τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αναζητήσει διεξόδους που σχετίζονται όχι μόνο με το παρόν, αλλά κυρίως με το μέλλον και την προσωπική πολιτική επιβίωση την επομένη των εκλογών. 

Ειδικότερα, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου εκτιμά πως η ανοιχτή διαδικασία και η αναθέρμανση των σχέσεων του κόμματος με τους πολίτες θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στη μεγάλη διαρροή που καταγράφεται από ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και σπεύδουν να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη που αναπτύσσει μια αξιοσημείωτη δυναμική και επανακάμπτει στο πολιτικό σκηνικό. 

Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί προβληματισμός για τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται στις τάξεις των λεγόμενων πασοκογενών και ψάχνουν απεγνωσμένα πλέον και καθυστερημένα τρόπους για να αποτρέψουν τα χειρότερα με φόντο τις επερχόμενες εκλογές. 

Ωστόσο, ο πρώην Πρωθυπουργός έχοντας στο νου του πως όποτε κι αν γίνουν οι Εκλογές η ήττα είναι σχεδόν βέβαια βάζει μπροστά το σχέδιο του, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα, έχοντας τη λαϊκή νομιμοποίηση αν επανεκλεγεί Πρόεδρος με στόχο να μην τον αμφισβητήσει κανείς. 

Γι’ αυτό το λόγο φέρνει στο προσκήνιο το θέμα των ανοιχτών διαδικασιών που στο παρελθόν ποτέ άλλοτε δεν υιοθετήθηκε από την αριστερά, προκειμένου να προκαλέσει την εσωκομματική αντιπολίτευση να αναμετρηθεί μαζί του, να κερδίσει τη μάχη αδιαφορώντας ουσιαστικά για την επερχόμενη ήττα από τη Νέα Δημοκρατία αφού πια έχει ισχυροποιηθεί στο κόμμα του. 

Βέβαια, όλα αυτά συνιστούν ασκήσεις επί χάρτου διότι ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, μία νέα εκλογική συντριβή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα φέρει τον κ. Τσίπρα με την πλάτη στον τοίχο.    
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Κακλαμάνης: Για όσους πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ η πόρτα είναι κλειστή και γράφει απ’ έξω: «Εκάς οι βέβηλοι»

Ο Απόστολος Κακλαμάνης το Σάββατο 21/5 από το βήμα του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ «φωτογράφισε» όσα στελέχη προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν χάθηκε η εξουσία, και μάλιστα ο βετεράνος πο...