Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Η απόβαση του ΕΛΚ στην Κρήτη, τι σηματοδοτεί η παρουσία της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στο νησί

Παρασκήνιο

Στην Κρήτη χτυπά ο παλμός της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όπου πραγματοποιείται η τριήμερη συνάντηση του ΕΛΚ. Η επιλογή του νησιού ως τόπος συνάντησης για τη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή αποτελεί σαφή έκφραση στήριξης στη Νέα Δημοκρατία, στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και πάνω απ’ όλα στην Ελλάδα, η οποία πέρα από τις αναταράξεις της ενεργειακής κρίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. 

Η σημερινή ηγεσία του ΕΛΚ υπό την καθοδήγηση του Μάνφρεντ Βέμπερ έχει σταθεί ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, ενώ έχει βάλει στο στόχαστρο της τις τάσεις αναθεωρητισμού που πέραν του κ. Πούτιν εκφράζει και ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι τα σύνορα της ίδιας της Ε.Ε, ενώ τα κορυφαία στελέχη τους αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνει η χώρα και σε άλλα μέτωπα, όπως είναι το μεταναστευτικό. Εξάλλου είναι νωπές οι μνήμες από το Φεβρουάριο του 2020, όταν σύσσωμη η ηγεσία των Βρυξελλών μετέβη στον Έβρο μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού και κατέστη αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας παραβίασης των συνόρων από χιλιάδες μετανάστες υπό την υπόγεια καθοδήγηση του Ταγίπ Ερντογάν. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει αναβαθμίσει το ρόλο της στις τάξεις του ΕΛΚ και ως υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας και της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των χωρών με στόχο την ολοκλήρωση, πρωταγωνιστεί σε κάθε ευκαιρία στην κοινή προσπάθεια για την παραγωγή πολιτικής και την δημιουργία ενός ανθεκτικού σχεδίου δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του μέλλοντος.  

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την ανάγκη να ενισχύσει η Ε.Ε το ρόλο της στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και να γίνει πιο αποτελεσματική, δρώντας άμεσα στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων, θέτοντας ταυτόχρονα τις προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαϊτάνης: Τα ξεπερασμένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση για την Υγεία

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Εκπρόσω...

Το 'πε και το έκανε η Κυβέρνηση για εισφορά στους παραγωγούς ενέργειας, οι πολίτες επιθυμούν αυτοδυναμία, προβληματισμός για ευρωπαϊκό μέλλον

- Μία σημαντική εξέλιξη στον απόηχο της αύξησης των τιμολογίων ενέργειας σημειώθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, αφού βεβαιώθηκε η έκτακτη εισφορά ύψους 90% για τους παραγωγούς, ...

Φόρτωση άρθρων...