Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η «διαταγή» της Ζανέτ Τσίπρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αδελφό της Αλέξη

Αναστάτωση προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, η αδελφή του Ζανέτ Τσίπρα. Η αδελφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία κίνηση στην Οργάνωση του Λαυρίου έφερε αντιδράσεις.

Η Ζανέτ Τσίπρα ζητά όχι την εκλογή, αλλά τον διορισμό συγκεκριμένων μελών στο συντονιστικό, μεταξύ των οποίων τον εαυτό της, καθώς και μια ομάδα φίλων της, έτσι ώστε να ελέγχει πλήρως τη συγκεκριμένη Οργάνωση.

Στη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο, μετά την παραίτηση μελών της Οργάνωσης, ήρθε η Ζανέτ Τσίπρα, Συντονίστρια της Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής, και προχώρησε στην «αντικαταστατική, αντιδημοκρατική απόφαση (18/7/2022) του Συντονιστικού της Ν.Ε. για διορισμό μελών του (σ. Ζ. Τσίπρα, Χ. Πετράκο, Δ. Μάστορα, Λ. Μπεχράκη, Γ. Παπαμάρκου, Β. Τριανταφύλλου) στη Σ.Ε. της Ο.Μ. Λαυρίου».

Η συγκεκριμένη αντιδημοκρατική κίνηση της Ζανέτ Τσίπρα είχε ως αποτέλεσμα την δημοκρατική διαμαρτυρία 59 μελών της Ο.Μ. Λαυρίου, αποστέλλοντας επιστολή προς την Ζανέτ Τσίπρα, την ηγεσία του κόμματος, καθώς και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, με τίτλο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Καταστατικό του Κόμματος, δεν το ψηφίσαμε για να το καταργεί με διορισμούς
Αναφέρει στην εισαγωγή της η επιστολή: «Τη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ για να απαλλαγεί η χώρα μας από την ιδιοτελή κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και τα δεινά που επισώρευσε στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες εργαζόμενους που επικαλούμαστε – και ορθά –δεν είναι δυνατόν να την καταργεί η παραπάνω απόφαση του Συντονιστικού της Ν.Ε. στο εσωκομματικό επίπεδο με τον διορισμό μελών του στη Σ.Ε. της Ο.Μ. Λαυρίου αντί ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Σ.Ε. Αυτό άλλωστε προβλέπει και το Καταστατικό του Κόμματος, το οποίο δεν το ψηφίσαμε για να το καταργεί με διορισμούς το Συντονιστικό της Ν.Ε.».

Το «μήνυμα – διαταγή της σ. Ζ. Τσίπρα»

Στη συνέχεια της επιστολής καταπέλτη των 59 μελών της Οργάνωσης Λαυρίου, αναφέρονται στο ρόλο της Ζανέτ Τσίπρα, γράφοντας: 

«Τα παλαιά μέλη του Ο.Μ. Λαυρίου, Δ. Κάϊλας, Α. Μώρογλου, Σ. Λάππας, Γ. Βιδάλης, πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τα μέλη της Ο.Μ. Λαυρίου για όλα τα παραπάνω στις 20/7/2022, παρευρέθηκαν 30 μέλη από τα πάντοτε ενεργά, παρά το μήνυμα-διαταγή της σ. Ζ. Τσίπρα (20/7/2022) να μην προσκληθούν τα μέλη της Ο.Μ., πράξη που τη θεωρούμε λάθος της».

Φυσικά η επιστολή των μελών της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο έχει πολλά ακόμα σημεία τα οποία δείχνουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και την εμπλοκή της Ζανέτ Τσίπρα, σημεία τα οποία αξίζουν σχολιασμού, όπως την «ανάγκη για ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΙΑΣ, όπως και τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική (29,6%) σε αντιδιαστολή με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο (35,72%).

ΠΗΓΗ: politicalbank.gr

Είναι σαφές ότι με τη συγκεκριμένη αντιδημοκρατική κίνηση που προέβη η Ζανέτ Τσίπρα στο Λαύριο (εκεί όπου ζει ο αδελφός της Αλέξης Τσίπρας), προσπαθώντας να πετύχει τους στόχους της, εκθέτει για μία ακόμα φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Η «διαταγή» της Ζανέτ Τσίπρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αδελφό της Αλέξη
Η «διαταγή» της Ζανέτ Τσίπρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αδελφό της Αλέξη
Η «διαταγή» της Ζανέτ Τσίπρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αδελφό της Αλέξη

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Φόρτωση άρθρων...