Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η έμφυλη βία κεντρικό θέμα σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Παρασκήνιο

Στον απόηχο του κινήματος #metoo και του πολλαπλασιασμού φαινομένων βίας κατά των γυναικών το τελευταίο διάστημα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διοργάνωσε χθες ειδική θεματική εκδήλωση στο Ζάππειο. Στο περιθώριο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος.

κιναλ1

 
Ήταν το δεύτερο βήμα μετά την καμπάνια του Αυγούστου και τη διαβούλευση με την κοινωνία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Κινήματος προκειμένου να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που τόσο νομικά όσο και σε επίπεδο δομών αλλά και υποστήριξης των θυμάτων, θα απαντά στις αγωνίες της κοινωνίας.

κιαλ2

 
Η collage streetartist Άννα Δημητρίου, βραβευμένη καλλιτέχνης στο είδος της, φιλοτέχνησε ένα εντυπωσιακό έργο της για την έμφυλη βία κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

κινα3

 

κιναλ3

Στο θεματικό τραπέζι διαλόγου κατέθεσαν τις απόψεις τους για τις γυναικοκτονίες, τη βία κατά των γυναικών και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ οι:

Διαγούπη Τζένη 
Ταμίας ΔΣ ΣΕΗ, Ηθοποιός

Δαφέρμου Μαρία 
Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνιογλωσσίας, Founder& CEO του isotis.eu

Τζιουβάρα Ελευθερία
Νομικός με ειδίκευση σε θέματα έμφυλης βίας & ισότητας

Βλαχογιάννης Θάνος
Σύμβουλος σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ

Απέργη Άννα
Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Συντόνισε ο Γιάννης Βήκας 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Φόρτωση άρθρων...