Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η επόμενη μέρα στην Πειραιώς και το πολιτικό στίγμα της εκλογής Μαρινάκη

Παρασκήνιο

Μία νέα μέρα ξεκινά από αύριο στην Πειραιώς με την εκλογή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η επιλογή του νεαρού πολιτικού από την Πάτρα δίνει ένα σαφές πολιτικό στίγμα για το μέλλον της Παράταξης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επενδύει και να εμπιστεύεται τη νέα γενιά με παράλληλο στόχο να την προσελκύσει στον πολιτικό οργανισμό.

Ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να σηκώσει στους ώμους του το μεγάλο βάρος της προετοιμασίας του κομματικού μηχανισμού ενόψει των επόμενων κρίσιμων εθνικών εκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας, ένα διακύβευμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας εξαιτίας της απλής αναλογικής.

Ο ίδιος καλείται να θέσει τους τομείς του οργανωτικού και της επικοινωνίας σε απόλυτη εγρήγορση, ενώ καθίσταται πλέον επιτακτική η αξιοποίηση και άλλων μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών με φόντο τις δύσκολες εκλογικές μελλοντικές μάχες.

Σ' αυτό το πλαίσιο, αναμένονται αλλαγές κυρίως σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού, προκειμένου όλοι εκείνοι που θα στελεχώσουν τη δομή της Νέας Δημοκρατίας να αφοσιωθούν στο στόχο, αφήνοντας στην άκρη την όποια προσωπική ατζέντα.

Η έλευση Μαρινάκη στα κεντρικά γραφεία της κυβερνητικής παράταξης συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το άνοιγμα της ΝΔ σε άλλα ακροατήρια και κυρίως στη νέα γενιά που αναζητά με αγωνία επαγγελματικές ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές, την ώρα που έχει ήδη υποστεί μεγάλες πιέσεις λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πέρα από την ηλικιακή ανανέωση, είναι να μπορέσει το κόμμα να μπει ξανά στη διαδικασία παραγωγικής πολιτικής, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε κουβανέζικο μπαρ στου Ψυρρή με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Μια χαλαρή έξοδο για ποτό μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Στην εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, όπο...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...