Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ οι επιστροφές «μετανοούντων» και η στάση Ανδρουλάκη

Παρασκήνιο

Όπως αντιλαμβάνεστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται απλώς στα δύο ή στα τρία ή σε περισσότερα κομμάτια. Διαλύεται στην κυριολεξία δημιουργώντας ένα κενό το οποίο αναγκαστικά θα καταλάβει το ΠΑΣΟΚ.

Στην υπάρχουσα φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να παρέμβει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη η επιστροφή του κόσμου που είχε εγκλωβιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη και καλοδεχούμενη. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα διασώσει διάφορους πολιτικούς γυρολόγους και ειδικά αυτούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυσφημίσουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρίχνει όλο το βάρος στις τοπικές κοινωνίες. Σε κάθε νόμο υπάρχουν εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναγκαστικά θα μετακινηθούν στο ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος απαιτείται άνοιγμα σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει στην παγίδα προγραμματικών συμφωνιών ή συναλλαγής με κορυφαία στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...