Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η κοινωνική πολιτική το μεγάλο ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές

Στη Βουλή μετατίθεται το ενδιαφέρον την Τετάρτη όπου η Κυβέρνηση αναμένεται στην προ ημερησίας συζήτηση να υπερασπιστεί την κοινωνική της πολιτική σε μία χρονική συγκυρία που δοκιμάζονται οι αντοχές ενός σημαντικού κομματιού της κοινής γνώμης.

Την ώρα που η κλεψύδρα για το άνοιγμα της κάλπης αδειάζει, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει σε κοινωνικά πακέτα, με γνώμονα την ανακούφιση της μεσαίας τάξης, αλλά κυρίως των μη προνομιούχων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και δίνει έμφαση σε στοχευμένα μέτρα κυρίως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας και βασικών προϊόντων που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη.

Οι πρόσφατες θετικές ειδήσεις για την οικονομία αφήνουν περιθώρια για νέες παρεμβάσεις πάντα εντός των δημοσιονομικών ορίων, καθώς όπως επισημαίνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, χρειάζονται οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για την ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Η στρατηγική ανακούφισης των μη προνομιούχων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη για τους αναποφάσιστους, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που κατά την πάγια τακτική τους προτάσσουν στον προγραμματικό τους λόγο την «κοινωνική ευαισθησία».

Ωστόσο, αρκεί μια σύγκριση με το παρελθόν για να θυμηθεί κανείς πως στη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης, πήραν αποφάσεις που έπληξαν κατά κύριο λόγο εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η δραστική μείωση των συντάξεων χηρείας, η εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις μικρές κοινότητες στην περιφέρεια.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα που μυρίζει εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην ολομέλεια με φόντο μια κοινωνία που τα βγάζει δύσκολα πέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...