Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Η μεγάλη ευκαιρία του ΚΙΝΑΛ και οι ανούσιες κόντρες

Παρασκήνιο
Tags: ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ έχει μπροστά του μία ιστορική ευκαιρία για να επανακτήσει τη σχέση του με την κοινωνία, να συσπειρώσει τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και να διαδραματίσει ξανά ένα νέο σοβαρότερο ρόλο την επόμενη μέρα ως ακόμη κι ως ένας από τους πυλώνες του δικομματικού συστήματος.

Η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος συνιστά ένα κινητήριο μοχλό για διάλογο, ανάδειξη σοβαρών πολιτικών θέσεων που λείπουν σήμερα από την Κεντροαριστερά, ενώ παρέχει τη δυνατότητα να αναδειχθούν οι βασικές διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, ώστε μετά τις αρχές Δεκεμβρίου να κάνει μια δυναμική επανεκκίνηση για το μέλλον.

Το πιο σημαντικό που οφείλουν να προσέξουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι είναι πως η εμπλοκή τους σε ανούσιες κόντρες και η επικράτηση μιας ατζέντας που περιστρέφεται γύρω από την μικροπολιτική και όχι από την ουσία, μπορεί να αλλοιώσει τα μηνύματα προς την κοινή γνώμη και την κομματική βάση και να προκαλέσει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, το θέμα του ντιμπέιτ, χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν από μία διαφορετική σκοπιά που θα αναδεικνύει το ενωμένο Κίνημα, τον σύγχρονο προγραμματικό λόγο και την προοπτική για το επέκεινα και όχι τους ανούσιους καυγάδες για τις εγωκεντρικές αντιπαραθέσεις.

Είναι κρίσιμο στην παρούσα φάση οι πρωταγωνιστές αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας να την προφυλάξουν από τα λάθη του παρελθόντος και να την αξιοποιήσουν, ώστε να κερδίσουν το στοίχημα της άμεσης δημοκρατίας, της μεγάλης συμμετοχής που θα νομιμοποιήσει και θα ισχυροποιήσει πολιτικά το νέο πρόεδρο, φωτίζοντας μία νέα προσέγγιση συνεργασίας και την υιοθέτηση μιας φρέσκιας κουλτούρας με κοινό παρονομαστή την αλληλεγγύη, την ευθύνη και το σεβασμό απέναντι σε ένα ακροατήριο που θέλει την αλλαγή κάθετα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Κοντολογίς, η αποφυγή της πόλωσης και ο περιορισμός των εσωτερικών συγκρούσεων αποτελεί την κατάλληλη συνταγή προκειμένου ο κόσμος να σπεύσει να συμμετάσχει, σε ποσοστά που το βράδυ των εκλογών μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Φόρτωση άρθρων...