Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Η μετάλλαξη του Κασσελάκη σε... Τσίπρα και το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση

Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν παρουσιαστεί για 20 ημέρες στον Ελληνικό Στρατό για να υπηρετήσει (τυπικά) τη θητεία του, είπε να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, είναι προσαρμοσμένο στην αριστερή οπτική και ως προς το περιεχόμενο του, αποτελεί μια παραλλαγή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης που είχε ανακοινώσει ο Τσίπρας το 2014 και μετά έγινε... χαρτοπόλεμος! Ο Κασσελάκης αισθάνεται πιο ενισχυμένος μετά το συνέδριο και δείχνει να ισορροπεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ από εκεί που πήγαινε να αποκτήσει μια σημαντική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα βλέπει τα... οπίσθια του Κασσελάκη και κάποιοι μιλάνε για... πρόβλημα στην Χαριλάου Τρικούπη (το δήλωσε χθες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος). Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τις εταιρείες του. Δεν τίθεται θέμα νομιμότητας για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά τίθεται θέμα συμμόρφωσης με την ελληνική νομοθεσία, την οποία ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εγκλωβίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγο του, αλλά τώρα, όλο το... έργο γυρίζει μπούμερανγκ!

Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης θύμισε παλιές... ένδοξες εποχές. Ό,τι είναι ευχάριστο για τους πολίτες το είχε η χθεσινή παρέμβαση Κασσελάκη, σαν να πρόκειται να πατηθούν... κουμπιά και να γίνουν όλα με ένα μαγικό τρόπο! Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το οικονομικό πρόγραμμα του κοστίζει 3 δισ. ευρώ, ωστόσο, η κοστολόγηση του εμπίπτει στην ίδια κατηγορία... παρατράγουδων με αυτήν του Τσίπρα κατά το παρελθόν.

Αυτό που θέλει να επιτύχει ο Κασσελάκης στην παρούσα φάση δεν είναι να παρουσιάσει στους πολίτες το οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο είναι το ίδιο... αξιόπιστο με αυτό που ανακοίνωνε ο Τσίπρας. Θέλει απλά να συσπειρώσει λίγο παραπάνω τους οπαδούς του κόμματος για να κερδίσει ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Το "ντέρμπι" θα παιχτεί μεταξύ Κασσελάκη - Ανδρουλάκη και όποιος χάσει από τους δύο θα έχει πρόβλημα. Το μεγαλύτερο αναλογικά θα το έχει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος θα κατηγορηθεί ότι εκεί που το ΠΑΣΟΚ προπορευόταν του ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά από λάθη της ηγεσίας, βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έως τις εκλογές θα εμφανίζεται είτε ως Αλέξης Κασσελάκης ή ως Στέφανος Τσίπρας, με κύριο στόχο να τραβήξει ένα κρίσιμο κοινό που θα του δώσει τη δεύτερη θέση.

Όσο για τα... όνειρα περί επίδοσης πάνω από το ποσοστό των περυσινών εθνικών εκλογών (17,73%), μάλλον ως ανέκδοτο, πρέπει να το εκλάβουμε. Και μόνο η εμφάνιση της Νέας Αριστεράς με ποσοστά άνω του 3%, θα έπρεπε να έχουν κάνει τον... Αλέξη Κασσελάκη, να είναι πιο προσγειωμένος και πιο σοβαρός και όχι να το γυρίζει σε... Στέφανο Τσίπρα! Και οι δύο εκδοχές, είναι το ίδιο αποκρουστικές και γελοίες...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καρατζαφέρης για Κασσελάκη: Είναι σαν να βάζουν τη Φαίη Σκορδά αρχηγό της αντιπολίτευσης

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στον Δημήτρη Δανίκα, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στους α...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...