Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η παραπομπή των Παπαγγελοπουλου - Τουλουπακη πλήγμα για τον Τσίπρα ενόψει των εθνικών εκλογών

Τη μνήμη των πολιτών για έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα έρχεται να φρεσκάρει η απόφαση για την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο του δίδυμου Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Την ώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς προς τις πρόωρες εκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων σχεδιάζουν τις τελικές κινήσεις για τη δύσκολη μάχη, η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη βαρύ χτύπημα για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, καθώς οι παρασκηνιακοί χειρισμοί της τότε ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται πάλι στο φως.

Λαμβάνοντας κανείς υπόψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει μια δυναμική για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση, όταν ανοίξουν οι κάλπες, αντιλαμβάνεται πως η επίμαχη υπόθεση σε συνδυασμό με την επέτειο των επτά χρόνων από τον μαύρο Ιούνιο των capital controls δυσχεραίνουν το κλίμα για μία παράταξη, η οποία με ευθύνη του αρχηγού της πάντα έθετε σε πρώτο πλάνο την πολιτική όξυνση και τη σκληρή αντιπαράθεση, σπέρνοντας το διχασμό και την πόλωση.

Μετά από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε μέσα στην παγίδα που ο ίδιος έστησε και βρίσκεται απολογούμενος για μια υπόθεση που καταγράφηκε στις μαύρες σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Στην Κυβέρνηση δεν πέφτουν στην παγίδα της σκληρής αντιπαράθεσης που στήνουν σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να κάνει απλά τη δουλειά της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...