Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η στήριξη της οικονομίας βασικός στόχος της Κυβέρνησης - Χειρουργικές κινήσεις στο μέτωπο της πανδημίας

Σε πρώτο πλάνο βάζει τη στήριξη και την περαιτέρω βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας η Κυβέρνηση,  μετά από μία παρατεταμένη μάχη με τις συνέπειες και τις αναταράξεις της πανδημίας.

Οι σημερινοί δείκτες αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το επέκεινα αυτής της περιπέτειας, ενώ το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους εταίρους ανοίγει το δρόμο για μία νέα πορεία με φόντο την υψηλή ανάπτυξη, την αύξηση των εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρεί με χειρουργικές κινήσεις το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και του νέου κύματος, αποκλείοντας ωστόσο ένα γενικευμένο λοκ ντάουν που στην παρούσα φάση θα ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία καταστροφικό.

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών δράσεων βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι θα υποστούν το βάρος της αυστηροποίησης των μέτρων το επόμενο διάστημα.

Η αύξηση της συμμετοχής στο πρόγραμμα εμβολιασμού μετά από ένα μεγάλο διάστημα ραστώνης και εφησυχασμού στην κοινή γνώμη, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για βελτίωση της κατάστασης από τις αρχές του έτους, μέχρι επιτέλους η πανδημία να πάρει τη μορφή μιας εποχικής γρίπης στα επόμενα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει ταυτόχρονα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τα αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου στην οικονομία, πριν υλοποιήσουν τη δεύτερη φάση της ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις με τις επιδόσεις της να επηρεάζουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. αλλά πολύ πιθανόν να καθορίσουν και το χρόνο των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...