Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ αποθέωση για τον πρώην υπασπιστή της Λούκας Κατσέλη, υποχωρεί το ενδιαφέρον για τις υποκλοπές  και γιατί ο ΟΠΑΠ αποτελεί ατμομηχανή που παράγει κέρδη 

@ Χωρίς ανατροπές, εκπλήξεις, εξάψεις και… έξτρα συγκινήσεις ψηφίσθηκε χθες η σύσταση  Εξεταστικής Επιτροπής  για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Και παρά την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ να συντηρηθεί αυτή η ιστορία, χωρίς την τροφοδοσία νέων στοιχείων το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης θα υποχωρήσει περαιτέρω. 
Αυτό που προβλέπουμε είναι πως αντιστοίχως μειωμένου ενδιαφέροντος θα είναι και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Πέμπτη  

@ Καταχειροκροτήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου (για πολλοστή μάλιστα φορά) ο πρώην υπασπιστής της Λούκας Κατσέλη στην «Κοινωνική Συμφωνία» Χάρης Καστανίδης. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών σαν τον Κώστα Ζαχαριάδη δεν… κρατήθηκαν και μέχρι και αποθεωτικό tweet πόσταραν

zaxarias

Δεν χώρα καμιά αμφιβολία πως ο Χάρης  Καστανίδης, που λειτουργεί ως οιονεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελούσε μια εξαιρετική μεταγραφή «αεροδρομίου» για τον Αλέξη Τσίπρα.     

@ Σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και στην δομή του κόμματος αναμένεται να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με στόχο την ανάκαμψη και την αντεπίθεση στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. 
Αρχές φθινοπώρου αναμένεται να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό στους τομείς του κόμματος, καθώς έχει διαπιστώσει ότι κάποιοι επικεφαλής δεν ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ευθύνες και τα καθήκοντα  που έχουν αναλάβει, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που διαθέτουν περιορισμένα αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα να τρέχουν πίσω από την επικαιρότητα και τις εξελίξεις. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές και διαβάζει πολλά βιογραφικά, προκειμένου να βρει κατάλληλα στελέχη που θα δουλέψουν με όρεξη και μεράκι, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα των αλλαγών να είναι έτοιμα για δράση. 

@ Μαθαίνουμε  ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος  Ζέρβας θα προβεί σε αλλαγές το φθινόπωρο για να μπορέσει να ενισχύσει το κύρος της διοίκησής του γιατί με κάποιες από τις τελευταίες επιλογές του διεπίστωσε ότι δυσαρέστησε πολλούς.
Και όταν μιλάμε για αλλαγές εννοούμε ότι αυτή τη φορά θα προωθηθούν στη διοίκηση του Δήμου και σε άλλες θέσεις- κλειδιά περισσότερο στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικες εκλογές και αυτή τη φορά ο Δήμαρχος θα πάρει επίσημα το γαλάζιο χρίσμα 

@ Ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου "Ραφάλ" που έχει εκπονήσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να πουλήσει ανακτηθέντα ακίνητα, αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ. με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα της. Ο σχετικός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί εντός του επομένου μηνός, περιλαμβάνει κατοικίες αλλά και επαγγελματικά ακίνητα. Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία δεν αποδίδουν εισόδημα στην τράπεζα και έτσι με την πώληση τους, θα αποκτήσει επιπλέον ρευστότητα, προκειμένου να βελτιώσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Ο αριθμός και η ποιότητα των επαγγελματικών ακινήτων θα καθορίσει και την τελική αξία του χαρτοφυλακίου, ενώ χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Deloitte, η οποία είχε και χρέη τεχνικού συμβούλου κατά την προεργασία του χαρτοφυλακίου. Η Εθνική διενεργεί επιλεκτικές πωλήσεις ανακτηθέντων ακινήτων κάθε έτος, ενώ το 2017, η αρμόδια διεύθυνση περιουσίας, προχώρησε σε δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με κλειστές προσφορές για την πώληση 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η στρατηγική της διοίκησης Μυλωνά δεν περιλαμβάνει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση και διαφοροποίηση των εσόδων. 

@ Τις 3 πρώτες συμβάσεις (από τις συνολικά 4),  για την κατασκευή και συντήρηση ισάριθμων έργων δικτύων διανομής του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), υπέγραψε η Mytilineos μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES BU). 
Πλέον των έργων ηλεκτροδοτήσεων, συντηρήσεων, παραλλαγών και ενισχύσεων του δικτύου, θα εκτελεστούν, επίσης, εργασίες διασύνδεσης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το δίκτυο διανομής, αλλαγή εναέριων σε υπόγεια δίκτυα εντός αστικού και υπεραστικού ιστού και ανακατασκευή υπαρχόντων δικτύων με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου.
Το τίμημα για την Mytilineos για τις 3 αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 97.690.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ με την υπογραφή της 4ης σύμβασης, που θα αφορά την εργολαβία στην περιοχή του Βόλου, η συνολική αξία θα φθάσει τα 114.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 48 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων.

@ Με εκρηκτική βελτίωση των μεγεθών του σε όλα τα σχεδόν τα επίπεδα ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο ΟΠΑΠ, με την κερδοφορία του να ενισχύεται κατά 111,9% σε ετήσια βάση με καθαρά κέρδη 167,3 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά ο ΟΠΑΠ είχε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ εξαμήνου 2022 στα €899,3εκ. έναντι €570,1εκ. το α’ εξάμηνο 2021, αυξημένα κατά 57,7% ως αποτέλεσμα της πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων μας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και της ισχυρής ζήτησης, παρά την συνολικά ασθενέστερη καταναλωτική δυναμική. 
 Το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) το α’ εξάμηνο 2022 αυξήθηκε κατά 64,5% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε €370,2εκ. (α’ εξάμηνο 2021: €225,1εκ.),
 Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το α’ εξάμηνο 2022 υψηλότερα κατά 63,9% στα €335,7εκ. (α’ εξάμηνο ’21: €204,8εκ.) ή αυξημένα κατά 80,5% σε επαναλαμβανόμενη βάση. 
Τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2022 διαμορφώθηκαν στα €167,3εκ. (α’ εξάμηνο ’21: €78,9εκ.) σημειώνοντας αύξηση 111,9% σε ετήσια βάση (ή αύξηση 188,2% σε επαναλαμβανόμενη βάση). 
Τελικά ο ΟΠΑΠ κατακτά με το σπαθί του τον τίτλο της «ατμομηχανής» που παράγει ακατάπαυστα κέρδη για όσους επενδυτές και μετόχους τον εμπιστεύονται διαχρονικά.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...