Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η συσπείρωση του κόσμου της Δημοκρατικής Παράταξης τρομάζει τον Τσίπρα

Μεγάλο πονοκέφαλο και έντονο προβληματισμό προκαλεί στον κ. Τσίπρα η μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Η αγωνία των στελεχών και της λαϊκής βάσης της κεντροαριστεράς για ένα δυναμικότερο πολιτικό μέλλον υπό τη νέα ηγεσία, αλλά και η αδήριτη ανάγκη να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ ξανά το ρόλο του ενός εκ των δύο πυλώνων του δικομματικού συστήματος στη χώρα, δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό που επηρεάζουν πέρα από κάθε αμφιβολία τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν προβληματισμένοι τις τελευταίες εξελίξεις βλέποντας πως την ώρα που το κόμμα τους παραμένει δημοσκοπικά στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ προκαλεί τάσεις συσπείρωσης και αισιοδοξίας σε μία δεξαμενή ψηφοφόρων που βλέπουν το κόμμα ως το μόνο όχημα για να διαμορφωθεί μια σοβαρή εναλλακτική προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία που η κεντροαριστερά στην Ευρώπη βρίσκεται σε άνοδο και πολλοί θέλουν  να ακολουθήσουν το παράδειγμα Σολτς στη Γερμανία.

Η ανεπάρκεια του κ. Τσίπρα να εκφράσει ένα δυναμικό κομμάτι των προερχόμενων από το δημοκρατικό κέντρο μετριοπαθών πολιτών, αλλά και η αποστασιοποίηση αρκετών σοβαρών στελεχών του χώρου τα τελευταία χρόνια που αισθάνονταν πολιτικά άστεγοι, αφήνουν τον απαραίτητο χώρο για τη μεγάλη επανεκκίνηση του κινήματος που ακριβώς πριν σαράντα χρόνια πέτυχε μια ιστορική νίκη και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην πολιτική ζωή του τόπου.

Οι έντονες διεργασίες, το μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών, ο σημαντικός αντίκτυπος στα ΜΜΕ, αλλά πολύ περισσότερο η δίψα της βάσης για συμμετοχή δημιουργούν κλίμα ανασυγκρότησης και αέρα συσπείρωσης που τρομάζει τον κ. Τσίπρα και όλους όσοι εκμεταλλεύτηκαν τις αξίες και καπηλεύτηκαν τις θέσεις της κεντροαριστεράς, χωρίς να έχουν σχέση μαζί της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...