Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η Τουλουπάκη καλείται ως κατηγορούμενη για την σκευωρία της Novartis

Παρασκήνιο

Σε απολογία για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με την υπόθεσης της - καταγγελλόμενης- ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση novartis, καλείται απο την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, η πρωην επικεφαλής της εισαγγελίας κατα της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σε δήλωσή της η Ελένη Τουλουπάκη χαρακτηρίζει την κλήση της προς απολογία ως «τίτλο τιμής», κάνει λόγο για συνεχείς παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο  και υπογραμμίζει «ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Ειμαι πεπεισμένη για την δικαίωση άλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες δεν ετεροπροσδιορίζονται».

Η εισαγγελέας είναι μεταξύ των προσώπων που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση, καθώς κρίθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ουσιαστικά συνήργησε με τον βασικό εμπλεκόμενο Δημ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να στηθεί η αποκαλούμενη "σκευωρία” σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων και να στραφεί εκεί η έρευνα και οχι στην ιατρική διάσταση του σκανδάλου και στην εμπλοκή γιατρών πoυ πριμοδοτούνταν απο την Novartis.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...