Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Η τραγωδία της Πύλου και ο ανεκδιήγητος ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Η τραγωδία ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα και ο υγρός τάφος για πολλές δεκάδες απελπισμένους ανθρώπους από Ασία και Αφρική, αποτελεί ένα σοκ για την ανθρωπότητα, επισκιάζοντας σχεδόν τα πάντα.

Ορθώς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου πένθους, καθώς είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία. Δεν υπάρχουν λόγια, αλλά πρέπει να γίνει κάτι για να μπει ένα φρένο στον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων νεκρών στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και παντού.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το πρόβλημα ξεκινά από τις χώρες που θέλουν να... απαλλαγούν ή σπρώχνουν απελπισμένους ανθρώπους που προέρχονται από ζώνες πολεμικού και οικονομικού αφανισμού. Αναμφίβολα, οι λαθροδιακινητές αποτελούν πλέον το μεγάλο πρόβλημα για τη Δύση, η οποία πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Αν δεν σταματήσει η μεταφορά από επιτήδειους εμπόρους ψυχών, δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε καν ύφεση του φαινομένου και πάντα θα χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Τα μέχρις στιγμής στοιχεία αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας είναι η άρνηση των λαθροδιακινητών να ζητήσουν βοήθεια και το υπερφορτωμένο πλοίο της κακιάς ώρας που έμελλε να γίνει ο υγρός τάφος για τους αδικοχαμένους ανθρώπους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είδαμε για ακόμη μία φορά τον ανεκδιήγητο ΣΥΡΙΖΑ, να υιοθετεί τις απρέπειες της νεολαίας του κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία έσπευσε στην Καλαμάτα για να ενημερωθεί για το δυστύχημα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η σπέκουλα που επιχειρεί να κάνει ο αξιολύπητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί πολιτικά για να μην ζήσει το βράδυ της Κυριακής της 25ης Ιουνίου το δικό του "ναυάγιο"!

Ο Τσίπρας ψάχνει με κάθε τρόπο να αποτρέψει τον πολιτικό του "θάνατο" και προσπαθεί να... αναστηθεί μέσα από ανοησίες και σπέκουλες, οι οποίες πλέον δεν... πουλάνε στο εκλογικό σώμα. Ας αναρωτηθεί δε ο επικεφαλής αυτού του μορφώματος για την τεράστια ευθύνη του στο άνοιγμα των συνόρων το 2015, το οποίο άνοιξε την... όρεξη στους λαθροδιακινητές. Αν δεν τον τρώνε οι τύψεις για τις "μπίζνες" διαφόρων ημετέρων μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αλλά και κρατικών φορέων, τότε τι να πούμε. Θα φύγει από την πολιτική και θα παραμείνει ένας αμετανόητος πολιτικός καταστροφέας, που όμοιος του δεν πρέπει να ξαναπεράσει από το τιμόνι της χώρας, για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...